J.K. Rowling, Morgan Freeman si John Legend se numara printre vedetele care isi impart castigurile cu persoanele nevoiase.

Obisnuiti sa le vedem in lumina reflectoarelor, purtand haine de lux si parfumuri originale, sa aflam mai multe despre stilul lor de viata din emisiunile mondene sau sa urmarim interviuri in care, de multe ori, vorbesc despre banalitati, ni se intampla sa ne facem o idee gresita despre omul din spatele numelui faimos. De multe ori, asociem personajul pe care il vedem pe micile ori marile ecrane cu cel care il interpreteaza.

Sunt multi actori care se ascund in spatele mastii pe care profesia le-o ofera si, desi fac lucruri notabile pentru societate, prefera sa nu le mediatizeze. Pe de alta parte, sunt si cei care vorbesc mereu despre gesturile de caritate pe care le fac si vor sa stie cat mai multa lume despre proiectele lor. Unii fac asta pentru ca isi doresc mai multa implicare din partea tuturor celor care ii asculta, iar altii pentru ca isi doresc mai multa vizibilitate pentru ei insisi.

Oprah Winfrey

Fosta prezentatoare TV Oprah Winfrey s-a folosit de faima sa si de averea pe care a strans-o pe parcursul carierei pentru a trage un semnal de alarma asupra problemelor importante si pentru a dona sute de milioane de dolari catre diverse organizatii de caritate. De pilda, a donat 10 milioane de dolari pentru a sustine eforturile de ajutorare a populatiei care a avut de suferit in urma uraganului Katrina. De asemenea, a facut lobby pentru legea nationala pentru protectia copilului. Ca urmare a acestei initiative legislative, cunoscuta sub numele de „Oprah Bill“, a fost creata o baza nationala a abuzatorilor de copii. Totodata, vedeta americana a cheltuit, doar in 2007, peste 50 de milioane de dolari pentru educatie, sanatate si lobby pentru femeile si copiii din intreaga lume.

J.K. Rowling

J.K. Rowling a fost primul scriitor inclus pe lista miliardarilor lumii, lista intocmita de Forbes. Succesul si averea sa se datoreaza in special seriei „Harry Potter“, care a cucerit copiii si adultii din intreaga lume. Scriitoarea britanica si-a pierdut insa locul printre bogatii lumii dupa ce a donat aproximativ 160 de milioane de dolari. „Avem responsabilitatea morala, atunci cand ni s-a dat mai mult decat avem nevoie, de a face lucruri intelepte cu ce am primit si sa donam cu inteligenta“, a declarat J.K. Rowling, potrivit site-ului insider.com.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

Ellen DeGeneres

Fanii programului „Ellen DeGeneres Show“ sunt obisnuiti sa o vada pe gazda emisiunii oferind cadouri exorbitante celor din public. Insa generozitatea acesteia nu se termina aici. Selfie-ul pe care Ellen DeGeneres l-a facut la gala premiilor Oscar din 2014 i-a adus un profit de 3 milioane de dolari, iar jumatate din aceasta suma a donat-o unui spital de copii. De asemenea, vedeta este o aparatoare infocata a drepturilor animalelor, facand eforturi considerabile in acest sens.

John Legend

Dupa ce a citit „The End of Poverty“, cartea economistului american Jeffrey Sachs, cantaretul John Legend a mers in Ghana pentru a afla mai multe despre educatia si problemele cu care se confrunta tarile africane. Ulterior a pus bazele Show Me Campaign, o campanie care urmareste sa ofere tuturor copiilor acces la educatie de calitate. Totodata, el a fondat proiectul „FreeAmerica“, prin care si-a propus sa transforme in bine sistemul penal american.

Citeste si:
Vlăduța Lupău își mai dorește un copil, după ce va veni pe lume...
Vlăduța Lupău își mai dorește...

Morgan Freeman

Cand nu joaca roluri de exceptii in filme, Morgan Freeman isi ocupa timpul facand acte de caritate. De exemplu, a donat un milion de dolari pentru a-i ajuta pe oamenii saraci care locuiesc in Mississippi. Dorinta sa este ca fiecare copil din lume sa aiba parte de o educatie aleasa, asa cum a fost si in cazul lui. Potrivit acestuia, copiii trebuie crescuti astfel incat sa ajunga adulti de succes, care sa-si castige singuri existenta. Freeman este umil cand vine vorba de actele de bunatate pe care le face si spune ca face ceea ce toti oamenii ar trebui sa faca.

Angelina Jolie si Brad Pitt, Sandra Bullock, Matt Damon si Matthew McConaughey se numara, de asemenea, printre vedetele care au donat milioane de dolari pentru ajutorarea celor nevoiasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.