Politicianul Sorin Frunzaverde a murit, duminica, la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, el suferind de mai multi ani de o boala foarte grava la rinichi, au declarat reprezentanti ai unitatii medicale.

„Starea lui era critica de o saptamana”, a precizat dr. Waldemar Murgu, director al Spitalului din Resita, pentru Agerpres. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit duminica in jurul orei 11:00.

Sorin Frunzaverde avea varsta de 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a detinut in guvernele din perioada 1996-2000 functiile de ministru al Mediului, Turismului si Apararii, reprezentand Partidul Democrat (PD). In perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales in judetul Caras-Severin.

De asemenea, a mai fost ministru al Apararii in guvernarea Tariceanu, in perioada 2006-2007.

In perioada 2001-2011 a fost vicepresedinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupandu-se de Departamentul Relatii Internationale. El a fost considerat artizanul primiri PD in Partidul Popular European, dupa ce anterior fusese in Internationala Socialista.

In 2007 a fost ales deputat in Parlamentul European din partea PDL, renuntand la aceasta calitate dupa ce a fost ales in 2008 presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

In 2011 a fost ales prim-vicepresedinte al PDL, insa in martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecand la PNL, el fiind apoi ales vicepresedinte al liberalilor in doua randuri. In iunie 2012 a fost reales presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

In 2015 Sorin Frunzaverde a fost acuzat de catre DNA de infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii pentru obtinerea de foloase necuvenite. El ar fi facut demersuri pentru influentarea procesului electoral in directia obtinerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistratii Curtii de Apel Timisoara l-au condamnat definitiv in mai 2016 la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.