Starleta de reality-show Kim Kardashian West i-a cerut sambata guvernatorului statului american Texas sa se foloseasca de autoritatea pe care o detine pentru a bloca executarea unui detinut condamnat la moarte, informeaza DPA.

Kim Kardashian, care are 62 de milioane de admiratori ("followers") pe Twitter, a publicat pe aceasta retea de socializare un mesaj prin care i-a cerut guvernatorului Gregg Abbott "sa faca ceea ce trebuie" si sa opreasca executarea detinutului Rodney Reed, programata pe 20 noiembrie.

Rodney Reed se afla in inchisoare de 21 de ani pentru comiterea unei crime, dar, dupa incheierea procesului sau, au fost descoperite o serie de probe ADN asociate armei crimei. Reprezentantii The Innocence Project, o initiativa care militeaza pentru eliberarea din inchisoare a persoanelor nevinovate si pentru reforma legislatiei americane cu scopul de a preveni condamnarile eronate, afirma ca noile probe il exonereaza pe Rodney Reed, scrie Agerpres.

"Va rog, domnule guvernator Abbott, cum puteti sa executati un om, in contextul in care dupa procesul lui au aparut dovezi substantiale ce ar putea sa il exonereze pe Rodney Reed si chiar implica existenta unui alt suspect? Va indemn sa faceti ceea ce trebuie!", a scris vedeta TV in mesajul ei publicat pe Twitter.

Kim Kardashian West, care a devenit celebra gratie prezentei sale in emisiunea de tip reality-show "Keeping Up With The Kardashians", a discutat in trecut si cu presedintele Donald Trump despre soarta altor detinuti americani si a contribuit la comutarea unora dintre sentintele acestora. Sotul ei, rapperul Kanye West, este un sustinator infocat al presedintelui Donald Trump.

Ea a dezvaluit ca era deja la curent cu situatia detinutului Rodney Reed atunci cand a vizionat recent in cadrul unei proiectii private filmul "Just Mercy", in care rolurile principale sunt interpretate de Jamie Foxx si Michael B. Jodan.

Filmul, care va fi lansat oficial in ianuarie, are la baza o carte scrisa de Bryan Stevenson, avocatul unui barbat de culoare care a petrecut sase ani in inchisoare dupa ce a fost condamnat la moarte, inainte ca un tribunal sa il elibereze dupa ce a ajuns la concluzia ca detinutul a fost condamnat in mod eronat.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.