"Tenisii lui Iisus", creati de un studio de design din New York si care contin in interiorul talpilor apa sfintita din raul Iordan, au fost vanduti la cateva minute dupa ce au fost lansati online cu pretul de 4.000 dolari, potrivit presei americane, citata vineri de EFE.

Studioul de design MSCHF, cu sediul in Brooklyn, a cumparat o pereche de pantofi de sport - modelul Nike Air Max 97 - la pretul de piata de 160 de dolari si le-a oferit apoi un nou design, adaugand un crucifix aurit si injectand apa sfintita in talpa pantofilor.

Noii "Tenisi ai lui Iisus", care au fost pusi in vanzare marti la pretul de 1.425 de dolari, s-au vandut intr-un singur minut, a dezvaluit directorului comercial al firmei, Daniel Greenberg, pentru postul de televiziune CBS.

Tenisii contin in talpa apa sfintita din raul Iordan, au fost sfintiti de un preot, iar designerii newyorkezi au brodat un crucifix auriu pe sireturile de la pantoful drept. Pe partea exterioara a pantofului sport a fost inscriptionat un verset din Biblie, Matei 14:25. Pe limba pantofului a fost pictata o picatura rosie, care simbolizeaza sangele lui Iisus.

Cumparatorul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a revandut apoi perechea cu 4.000 de dolari pe site-ul de comercializare StockX.

Potrivit MSCHF, care s-a delimitat de cea de-a doua tranzactie, compania newyorkeza este o marca nedefinita de abordarile traditionale si care imbratiseaza spiritul contracultural, avand ca scop sa prezinte un nou produs in cea de-a doua si in cea de-a patra zi de marti din fiecare luna.

Printre proiectele sale anterioare se afla "Times Newer Roman", un nou format de litere online, cu un design inspirat din clasicul Times New Roman, dar cu deosebirea ca fiecare litera este cu 5-10 % mai mare, ceea ce le "permite elevilor sa umple mai usor o pagina din lucrarile lor", potrivit MSCHF.

Totusi, "Tenisii lui Iisus" sunt creatia brandului MSCHF cu cel mai mare impact viral si aceasta pereche originala de pantofi sport a generat mii de comentarii online, atat pozitive, cat si negative, scrie Agerpres.

Citeste si:
Papa Francis: „Mulţi oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a...
Papa Francis, despre...

"Ne-am intrebat: 'Cum ar fi o colaborare cu incaltamintea lui Iisus?' Ar trebui, desigur, sa permita mersul pe apa. Cum puteam face asta? Injectand apa in talpa unei perechi de Air Max 97 si obtinand astfel o colaborare sfanta", a glumit Daniel Greenberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.