Leonardo DiCaprio a creat de urgenta, impreuna cu doi prieteni de-ai sai, Laurene Powell si Brian Sheth, o organizatie de mediu, Earth Alliance. Prin intermediul acesteia a promis ca va dona 5 milioane de dolari pentru a ajuta la conservarea padurilor amazoniene serios afectate de incendii.

Incendiile au ajuns la un numar record anul acesta in Amazon, atingand cel mai mare grad din 2013. Institutul National de Cercetari Spatiale din Brazilia (norii de fum sunt vizibili din spatiu) estimeaza ca in fiecare minut, zilnic, se arde o suprafata de pana la jumatatea unui teren de fotbal.

Padurile amazoniene produc 20% din cantitatea de oxigen de pe Pamant si sunt supranumite drept "plamanii planetei", considerate de asemenea vitale in incetinirea fenomenului de incalzire globala, noteaza CNN.

Fundatia infiintata de Leonardo DiCaprio si-a anuntat intentia de a contribui la salvarea padurilor printr-o prostare pe Twitter: "Earth Alliance a format un fond de urgenta pentru padurile din Amazon, cu 5 milioane de dolari, resurse care sa fie directionate catre comunitatile indigene si catre alti parteneri locali care lucreaza sa protejeza biodiversitatea Amazonului impotriva incendiilor."

Anul trecut, fundatia de care se ocupa actorul, activist implicat in problemele de mediu, a reusit sa stranga peste 100 de milioane de dolari pentru diverse cauze ce lupta impotriva schimbarilor climatice. Actorul incurajeaza si alte persoane sa faca donatii, asigurandu-le ca intreaga suma va ajunge acolo unde trebuie.

Poti citi aici despre 9 curiozitati care demonstreaza ca padurea amazoniana este un paradis necunoscut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.