Artistul Tudor Chirila a transmis un mesaj de la protestul de pe 10 august, potrivit adevarul.ro.

"Am ajuns si eu in Piata Victoriei, sa fiu alaturi de toti oamenii acestia. Eu stiu foarte clar de ce ma aflu aici, cred ca fiecare stie, iar eu vorbesc acum in numele meu. Ma aflu aici pentru ca la un an de zile de la macelul din 10 august 2018, eu inca am speranta ca acest dosar nu va deveni un nou dosar de Mineriada care nu va fi solutionat niciodata. Exista niste vinovati. Se pare ca la Jandarmerie a inceput rotatia cadrelor, dar «pleaca ai nostri, vin ai nostri», iar vinovatii acestia trebuie sa plateasca. Stim foarte bine cine sunt autorii morali, dar cozile de topor ar trebui descoperite pentru ca, pana la urma, niciun dictator n-ar putea sa-si exercite puterea daca n-ar avea concursul celor de dedesubtul lui si doar faptul ca ai o autoritate deasupra ta sa te faca sa nu mai discerni, sa nu-ti dai seama ca-ti ataci propria populatie, nu prea e normal. Ai intotdeauna posibilitatea ca, daca vezi ca deasupra ta sunt abuzuri sau esti fortat sa abuzezi de drepturile cetatenilor tai, poti sa-ti dai demisia. Poti sa pui casca aia jos si sa-ti dai demisia. Dar daca mergi in continuare si gazezi oameni nevinovati, asteptarile mele ca cetatean, la un moment dat, sunt ca tu sa platesti. Si cred ca astea sunt asteptarile tuturor celor din Piata

Eu ma aflu aici ca sa-mi amintesc de ce s-a intamplat anul trecut, ca sa intaresc ideea ca avem nevoie de justitie, de un stat de drept, ca ar trebui ca fiecare cetatean sa lupte impotriva coruptiei, fie ea coruptia de birou sau de oricare vrea spaga cand intri intr-un spital, fie ea coruptie mai mare, si ca ar trebui totusi sa nu abandonam ideea ca am putea, intr-un fel sau altul, sa reconstruim tara noastra. Sigur, nu cu hotii care sunt inca la putere, pentru ca disparitia unuia nu rezolva esenta mizerabila a acestor partide si a acestui partid care face ce vrea in Romania, dar speranta este ca, la un moment dat, tara asta se poate indrepta. Si mai e o chestie. Pana la urma, protestul inseamna «Suntem aici, va vedem si nu ne convine ceea ce faceti». Pana la vot, este o alta cale democratica de a-ti exercita dreptul la opinie. Asta cand nu se intampla diversiuni si totul e deturnat in alte sensuri. Speram ca acest 10 august va fi diferit si cei care sunteti acasa, iesiti din casa, daca va pasa", a transmis el intr-un video live pe pagina personala de Facebook.

Citeste si:
Tudor Chirilă, pe punctul de a-și pierde vocea. Artistul s-a operat...
Tudor Chirilă, pe punctul de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.