Londra, Roma, Bruxelles, Paris si Milano se afla in topul oraselor europene preferate de catre romani in vacanta din aceasta vara, iar rezervarile de bilete de avion s-au majorat cu 13% fata de aceeasi perioada din anul 2018, arata datele publicate vineri de catre un turoperator.

Astfel, conform Vola.ro, cele cinci destinatii preferate s-au clasat in top si in anul anterior, cu diferenta ca, in 2019, se inregistreaza o crestere de 10 - 13% comparativ cu anul 2018, in functie de numarul de bilete de avion rezervate.

Londra conduce detasat in clasamentul oraselor preferate de catre romani, cu aproape 1.500 de rezervari efectuate doar in luna iunie, atat pentru calatorii de tip city break, cat si pentru cele ale romanilor din diaspora.

In top si-au facut aparitia Viena si Dublin, care au urcat in preferintele turistilor din Romania, inregistrand cresteri de peste 20% la numarul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta.

Potrivit sursei citate, pretul mediu al biletelor de avion a scazut, in aceasta perioada, ajungand la 127,62 de euro/persoana, fata de aproape 133 de euro/persoana in 2018, informeaza Agerpres.

Cat priveste pachetele de vacanta, Turcia (Antalya) si Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) raman destinatiile cele mai populare, dar exista interes din ce in ce mai crescut pentru statiunile spaniole Tenerife, Palma de Mallorca sau Costa Brava.

La capitolul city break-urilor, turistii romani opteaza, in perioada verii, fie pentru bilete doar dus, care sa le ofere posibilitatea sa aleaga returul dintr-un alt oras, fie pentru perioade de maximum patru zile. In acelasi context, peste 70% dintre turistii care calatoresc vara in city break-uri nu isi achizitioneaza servicii pentru bagajul de cala, reiese din datele citate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.