LifeStar 5 Iulie 2019 17:16
Idris Elba a respins acuzatiile formulate de doua scriitoare de opere dramatice care sustin ca au fost ''intimidate si jignite'' dupa ce au fost eliminate dintr-un proiect teatral produs de actorul britanic, informeaza Press Association.

Sarah Henley si Tori Allen-Martin sustin ca au lucrat la spectacolul de teatru ''Tree'', un musical despre viata in Africa de Sud dupa epoca Nelson Mandela, timp de patru ani inainte de a fi ''eliminate din proiect de persoane cu mai multa putere''.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul ''Luther'', a catalogat ''acuzatia de plagiat si discriminare'' ca fiind ''frustranta''.

Intr-un mesaj publicat pe Twitter, actorul de 46 de ani a spus ca spectacolul, pe care l-a creat in colaborare cu directorul de teatru Kwame Kwei-Armah, a fost inspirat de vizita sa in Africa de Sud in 2013, la scurt timp dupa funeraliile tatalui sau, originar din Sierra Leone, scrie Agerpres.

Potrivit actorului, cele doua femei au parasit de bunavoie proiectul, care va avea premiera luna aceasta in cadrul Festivalului International din Manchester (MIF), iar acest lucru nu este ''neobisnuit de-a lungul procesului de creatie''.

"L-am abordat pe Kwame - in paralel, am contactat MIF - pentru a-mi fi colaborator si partener de scena, iar Tori si Sarah urmau sa scrie", a spus actorul.

"Am crezut ca va fi o oportunitate extraordinara pentru Tori si Sarah sa colaboreze cu MIF si Young Vic si sa-si perfectioneze abilitatile si am vrut sa oferim sprijinul necesar; au fost entuziasmate de acest proiect".

"Dupa ce au inceput sa fie propuse noi obiective ca punct de plecare al dezvoltarii productiei, Tori si Sarah au decis ca nu doresc sa continue si au refuzat sa mai lucreze la acest proiect".

"Nu este un lucru neobisnuit in timpul procesului de creatie."

"Am dorit sa oferim oportunitatea de a sprijini aceste doua scriitoare creand in acelasi timp o opera remarcabila in concordanta cu viziunea regizorului", a adaugat actorul.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

"Drept rezultat, am fost acuzat de plagiat si de discriminare. In ciuda frustrarilor pe care acest incident ni le-a creat tuturor, vom continua sa oferim oportunitati si sa sprijinim viitoarea generatie de scriitori si de talente".

Inr-o postare pe blog cu titlul ''Tree. A Story Of Gender And Power In Theatre'', scriitoarele sustin ca au fost amenintate cu actiuni in justitie daca vor vorbi in mod public despre incident.

Cele doua scriitoare sustin ca, dupa o colaborare de patru ani, au devenit ''complet dispensabile'' intrucat ''nu eram faimoase si suficient de importante''.

Producatorii spectacolului au raspuns intr-o declaratie spunand ca sunt ''profund indurerati'' de acuzatiile formulate de Allen-Martin si Henley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.