Primul nascut al ducilor de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, va fi botezat in capela Saint George de la Castelul Windsor, unde s-au casatorit parintii sai anul trecut si, totodata, locul in care a fost botezat printul Harry in 1984, relateaza editia online a cotidianului spaniol La Vanguardia.

Nu este cunoscuta inca data exacta a evenimentului, insa jurnalistii britanici sunt de parere ca botezul va avea loc in luna iulie. La fel sustine si Roya Nikkah, experta in istoria dinastiei Windsor si corespondent regal pentru The Sunday Times.

Pentru a varsa apa pe crestetul fiului ducilor de Sussex (adusa din raul Iordan), se va folosi asa-numita Lily Font, o carafa din argint aurit folosita la botezul tuturor bebelusilor regali, incepand cu printesa Victoria in 1841. Se prevede ca preotul care va oficia slujba va fi insusi arhiepiscopul de Canterbury.

Botezul este un eveniment mult mai intim decat o nunta. Fiind insa vorba despre un vlastar regal, jurnalistii britanici se asteapta ca la eveniment sa asiste multe dintre rudele sale apropiate, precum ducii de Cambridge, printul Charles si Camilla, mama lui Meghan Markle si nasii copilului, alaturi de prieteni apropiati ai cuplului princiar, scrie Agerpres.

Ca de obicei, pentru calitatea de nasi ai copilului sunt vizati unii dintre prietenii obisnuiti ai ducilor de Sussex, fiind citate nume de celebritati, precum George si Amal Clooney, Serena Williams, Jessica si Ben Mulroney, Benita Litt, Eugenie de York, Amanda Kline si Mark W. Galloway.

Archie va fi imbracat cu acelasi costum de botez purtat de verisorii lui, George, Charlote si Louis. Mai exact, este vorba despre costumul purtat de toti cei sapte stranepoti ai reginei Elisabeta a II-a la botezurile lor. Costumul reprezinta o replica a tinutei pe care regina Victoria a comandat-o special pentru primul ei nascut si care s-a aflat in serviciul familiei regale britanice timp de 163 de ani.














Happy Father’s Day! And wishing a very special first Father’s Day to The Duke of Sussex! © SussexRoyal

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol și-au botezat fetița. Primele imagini de la...
Smiley și Gina Pistol și-au...

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


Exista indoieli privind posibilitatea ca regina sa participe la ceremonie. Nu ar fi insa un lucru neobisnuit, avand in vedere ca suverana nu a asistat nici la botezul stranepotului ei Louis, cel de-al treilea nascut al printului William si al lui Kate Middleton.

Totul va depinde de calendarul reginei si de traditionalul ei sejur estival la castelul scotian din Balmoral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.