O femeie octogenara a fost spitalizata in stare grava, dupa ce a fost ranita intr-un accident de automobil in care a fost implicat un motociclist din echipajul de politie care ii escorta pe printul William si pe sotia acestuia, ducesa Kate. Incidentul a fost relatat pe larg, miercuri, in articole publicate pe primele pagini ale tabloidelor britanice, informeaza AFP.

Ducele si ducesa de Cambridge se deplasau catre o ceremonie organizata la Palatul Windsor luni dupa-amiaza, in momentul in care un motociclist din coloana oficiala a accidentat o femeie de 83 de ani in Richmond, localitate aflata la sud-vest de Londra. Victima a fost transportata la spital in stare grava, a anuntat Scotland Yard.

"Motocicleta a lovit-o, ea a fost proiectata in aer si a cazut apoi pe sosea", a dezvaluit un martor pentru tabloidul The Sun. "Politistul era bulversat, insa el circula pe sensul interzis al drumului, ar fi putut sa fie mult mai rau", a adaugat acelasi martor.

Ducele si ducesa de Cambridge sunt "profund ingrijorati si intristati" de acest accident, a anuntat serviciul de comunicare de la Palatul Kensington.

Cuplul princiar a trimis buchete de flori pacientei octogenare si s-a oferit sa ii faca o vizita la spital, a declarat fiica acesteia pentru tabloidul The Sun.

Independent Office for Police Conduct (IOPC), departamentul de control intern din cadrul Politiei britanice, a demarat o ancheta pentru a elucida circumstantele in care s-a produs coliziunea. Un purtator de cuvant a precizat ca "femeia, o octogenara, a suferit rani grave si a fost transportata la un spital din Londra unde se afla in stare grava, dar stabila".

Potrivit tabloidului Daily Mail, acesta a fost cel de-al patrulea incident in care a fost implicat un membru al familiei regale britanice in ultimele sapte luni, scrie Agerpres.

In ianuarie, printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, a accidentat o femeie in apropiere de domeniul regal Sandringham din estul Angliei, atunci cand puternicul vehicul pe care il conducea, un model Land Rover Freelander, a intrat in coliziune cu un automobil Kia. Printul britanic a scapat teafar din acel accident, insa femeia care se afla la volanul masinii Kia, in care se era si un bebelus, a suferit o fractura la incheietura mainii. In urma accidentului, printul Philip, in varsta de 97 de ani, a renuntat sa mai conduca automobile pe drumuri publice.

Citeste si:
BBC va plăti despăgubiri „substanțiale” bonei prinților William și...
BBC va plăti despăgubiri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.