Scriitorul italian Andrea Camilleri, unul dintre maximii exponenti ai romanelor politiste si creator al seriei avandu-l ca protagonist pe comisarul Montalbano, a fost internat dupa ce a suferit un infarct grav, potrivit mass-media italiene citate luni de EFE.

Scriitorul, in varsta de 93 de ani, a fost internat la Spitalul Santo Spirito din Roma si se afla la sectia de reanimare, potrivit surselor spitalicesti.

Camilleri, nascut la 6 septembrie 1925 in localitatea Porto Empedocle, din sudul Sicilei, a lucrat inital ca director de teatru. A fost afiliat la Partidul Comunist si a colaborat la adaptarea unor opere literare pentru radio si televiziune.

In 1978 a publicat prima sa carte, 'Il corso delle cose', insa succesul va veni in 1994 cu 'La forma dell'acqua' (Forma apei) primul sau roman politist avandu-l ca erou pe comisarul Montalbano, al carui nume este un omagiu adus scriitorului spaniol Manuel Vazquez Montalban, scrie Agerpres.

Camilleri va publica apoi o lunga serie de volume politiste avand-ul pe Montalbano ca protagonist: 'Cainele de teracota' (1996), 'Hotul de merinde' (1996), 'Sunetul viorii' (1997), 'Excursie la Tindari' (2000), 'Mireasma noptii' (2001), 'Rabdarea paianjenului' (2004), 'Primul caz al comisarului Montalbano' (2004), sau 'La vampa d'agosto' (2006)

Camilleri a fost recompensat cu prestigiosul premiu literar Pepe Carvalho in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.