LifeStar 1 Mai 2019 15:14
Intre 9 si 18 mai are loc EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste jazz, blues, pop si muzica clasica. Bucurestiul si Sibiul vor rasuna in acordurile a peste 300 de muzicieni din 31 de tari - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si evenimente neconventionale. Sub sloganul “It’s all about live quality music !” in 2019 festivalul sarbatoreste 26 de ani de muzica buna.

Festivalul debuteaza pe 9 mai – Ziua Europei prin Opening Gala EUROPAfest. In Bucuresti, pe scena Teatrului Odeon, de la 19:00 vom sarbatori deschiderea editiei no. 26 pe acorduri de jazz alaturi de DAN PAPIRANY BAND, cu muzicieni care au venit tocmai din Australia, Israel si Noua Zeelanda si GABRIELE AGOSTA / Italia.

Intre 11 si 18 mai Capitala va fi animata de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz ale Europei. Sala Dalles va gazdui zilnic incepand cu 13 mai si pana pe 17 mai, de la ora 19:00, un concert de jazz care va aduce publicului din Romania ultimele tendinte de pe scenele internationale - SUA, Canada, Europa, America de Sud si Asia. Spectatorii se vor delecta cu momente interpretative unice, ce abunda de originalitate si nonconformism, in compania a 16 trupe din 13 tari. Intrarea la un concert e 49 lei si biletele se pot achizitiona de pe iabilet.ro.

Potrivit unui comunicat remis 9am, EUROPAfest imbraca primavara si in fundalul muzical al viorii. Intre 11 si 18 mai are loc cea de-a 25-a editie a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Peste 60 de violonisti din 24 de tari vor transforma Bucurestiul intr-un oras de poveste, in care virtuozitatea, talentul si rafinamentul se vor intrece in interpretari de exceptie in fata unui juriu de specialisti internationali pentru premii de 10.000 Euro. La acest eveniment, elevii si studentii au accesul liber in limita locurilor disponibile.

Intre 10 si 17 mai au loc concertele after-hours reunite sub brandul Caffe Festival Ibis. In fiecare seara, de la 20:00, spatiul neconventional al cafenelei hotelului Ibis Gara de Nord gazduieste muzicieni ai noului val de jazz, care te vor molipsi de buna dispozitie si pofta de viata, iar ritmurile ce oscileaza intre relaxant si antrenant iti vor acapara simturile, pentru o terapie de muzica buna.

Citeste si:
Concerte de muzică clasică, blues, fusion și jaz în cartierele...
Cartierele din Timișoara vor...

La Sibiu vor avea loc concerte simfonice desfasurate pe scena Salii Thalia, in perioada 9-18 mai. Evenimentul de varf este Best World Violinists in care vor evolua cei mai buni violonisti din concurs alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Intre 14 si 18 mai sunt organizate master-classes si workshopuri pentru vioara si jazz, cel mai asteptat fiind cel condus de artista Doroteya Lyutskanova / Bulgaria.

Festivalul se incheie pe 18 mai cu Gala EUROPAfest care celebreaza intr-o atmosfera plina de emotie si entuziasm excelenta muzicala. Evolueaza cele mai bune trupe si cei mai buni violonisti, iar publicul va avea ocazia sa afle cine sunt castigatorii celor doua concursuri. Cu aceeasi ocazie va fi decernata Diploma de Excelenta din partea Casei Regale.

Mai multe informatii pe www.jmEvents.ro, www.europafest.ro , www.dinulipatti.ro , www.bucharestjazz.ro

Citeste si:
10+ lucruri pe care le puteti face in Bucuresti de Valentine`s Day
10+ lucruri pe care le puteti...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.