Favorita publicului la editia din acest an a concursului Eurovision, Laura Bretan, se numara printre invitatii speciali ai evenimentului Placido Domingo jr. & friends din data de 17 aprilie de la Sala Palatului din Bucuresti.

Domingo Jr. va avea alaturi, pe scena, atat artisti internationali, cat si indragiti artisti nationali – soprana Irina Polivanova, artistul Aydar Gaynullin, tenorul Alin Stoica, care a participat alaturi de Trooper la Eurovision, si cantaretul de origine moldoveneasca Valentin Boghean.

Laura Bretan s-a nascut in 2002 in Chicago, Illinois, intr-o familie de romani. La numai 13 ani a uimit America in cadrul show-ului America’s Got Talent, unde s-a clasat pe locul sase. In 2016 a ridicat sala si juriul in picioare la auditiile Romanii au Talent, concurs la care Laura a castigat premiul cel mare. Romanca s-a aflat printre finalistii de anul acesta ai Eurovision, unde a participat cu piesa ”Dear Father”. Desi s-a clasat pe locul al doilea, Laura a castigat cel mai important vot, cel al publicului.

Soprana Irina Polivanova, castigatoare a premiului Virginia Zeani, s-a nascut in Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova incepand cu anul 2014, studenta a profesorului Yuriy Grigorev. In timpul studiilor de licenta a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta in opera omonima a lui Tchaikovsky, Mimi in La Boheme de Puccini si Tatiana Larina in Evgeni Onegin de Tchaikovsky.

Aydar Gaynullin este cunoscut in toata lumea pentru indemanarea pe care o dovedeste la baian (instrument asemanator cu acordeonul, dar are butoni in loc de clape). De asemenea, Aydar este si vocalist, compozitor, membru al Academiei de Arta Cinematografica, un artist emerit al Republicii Tatarstan, castigator al concursului rusesc de film Nika, castigator al premiului White Elephant pentru muzica sa din filmul Euphoria regizat de Ivan Vyrypaev si castigator a nu mai putin de 18 premii in concursuri internationale de baian si acordeon, incluzand World Cup (Londra, 2001).

Castigator al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Nationale Bucuresti. Alin s-a nascut in 1987 in Bucuresti si a absolvit Conservatorul in 2011. A participat in cadrul a numeroase concursuri si a castigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu si premiul special al Radiodifuziunii Romane la Competition Grand Prix de l'Opéra.

Valentin Boghean
este unul dintre cei mai talentati muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple salile de spectacole pana la refuz. Pe langa vocea sa inconfundabila, Vali este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzand trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul si clarinetul, dar nu rateaza ocazia de a-si cuceri audienta cu interpretari la chitara clasica si bass.

Citeste si:
Mira a transmis un mesaj dur. Artista nu este chemată deloc să...
Mira a transmis un mesaj dur....

Potrivit unui comunicat remis 9am, evenimentul Plácido Domingo Jr. & friends va avea loc la Bucuresti pe 17 aprilie. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului, iar artistul va fi acompaniat de Orchestra Metropolitana Bucuresti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, intr-o combinatie de muzica clasica si ritmuri care amintesc de epoca swing, imbinate cu o baza solida de jazz si un aranjament orchestral fluent, ducand clasicul crossover intr-o directie cu totul noua.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul eventim.ro si din magazinele partenere: Carrefour, Germanos, Orange, Vodafone, OMV, Muzica Store, Librariile Humanitas si Carturesti, precum si Cinema Pro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.