Mostenitorii lui Michael Jackson au descris joi drept ''scandalos si patetic'' un nou documentar care-l acuza pe regretatul artist de agresiuni sexuale asupra a doi copii, informeaza AFP.

"Leaving Neverland", un documentar care va fi prezentat la Festivalul de Film Sundance la sfarsitul lunii, spune povestea a doi barbati care sustin ca au fost victimele abuzurilor sexuale ale "Regelui muzicii pop", atunci cand aveau 7 si, respectiv, 10 ani.

"Iata o alta opera extravaganta, o tentativa scandaloasa si patetica de a exploata si de a face profit de pe urma lui Michael Jackson", au precizat mostenitorii cantaretului intr-un comunicat difuzat de mai multe mass-media din SUA.

Acest "asa-zis" documentar este "doar o reluare a unor afirmatii vechi si neintemeiate. Ar fi surprinzator daca vreun regizor demn de acest nume a fost implicat intr-un astfel de proiect ", se precizeaza in comunicat.

Documentarul, care isi ia numele de la extravaganta ferma construita de artist in California, a fost realizat de Dan Reed, scrie Agerpres.

Acesta din urma a semnat pana in prezent mai multe documentare, dintre care unul consacrat atentatului impotriva redactiei revistei Charlie Hebdo din Paris in 2015.

Producatorii "Leaving Neverland" au confirmat pentru revista de specialitate Rolling Stone ca cei doi barbati care il acuza pe Michael Jackson sunt coregraful Wade Robson, care a depus o plangere in 2013 impotriva regretatului cantaret, si James Safechuck, care i-a dat in judecata pe mostenitorii lui Michael Jackson.

Ambele cazuri au fost respinse in 2017.

Dan Reed asigura insa ca ia in serios aceste acuzatii. "Daca am invatat un lucru acesta este ca abuzurile sexuale sunt complexe si ca trebuie auzita vocea victimelor", a spus el intr-un comunicat. "A fost nevoie de mult curaj pentru acesti doi barbati sa-si spuna povestea si nu ma indoiesc de credibilitatea lor", a completat regizorul.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, adevărul despre intervențiile estetice: „Mai multe...
Oana Zăvoranu, adevărul...

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 in urma unei supradoze de medicamente. Cantaretul, care a povestit intr-un documentar ca ii place sa doarma - complet inocent, potrivit lui - alaturi de baieti, a fost acuzat in repetate randuri de acte de pedofilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.