Miss Filipine, Catriona Gray, de 24 de ani, a fost incoronata luni Miss Univers 2018 la concursul de frumusete de la Bangkok, relateaza dpa.

Detinatoarea titlurilor de Miss Univers Filipine 2018 si Miss World Filipine 2016, Catriona Gray este o filipinezo-australiana care este prezentatoare de televiziune, cantareata, model si initiatoarea unui proiect caritabil in Manila.

Ea a spus ca a invatat sa fie recunoscatoare si "sa caute frumusetea din viata" in timp ce preda pentru copiii saraci din mahalalele din Manila cand a fost intrebata de prezentatorul Steve Harvey care a fost cea mai importanta lectie primita pana acum.

Gray a declarat la conferinta de presa ca vrea sa viziteze Europa, pentru ca niciodata nu a mers pe batranul continent.

"Mi-as dori cu siguranta sa extind platforma pe care o am pentru educatie", a mai spus Catriona Gray, o favorita a social media.

Ea a adaugat ca a fost pasionata de lucrul cu organizatiile pentru combaterea HIV-SIDA pentru ca a pierdut o prietena din cauza unei complicatii provocate de SIDA in urma cu cativa ani.

Tamaryn Green, de 24 de ani, Miss Africa de Sud, s-a clasat pe locul al 2-lea, iar Sthefany Gutierrez, de 19 ani, din Venezuela, a fost a 3-a.

Miss Laos, On-anong Homsombath, a castigat premiul pentru cel mai bun costum national, pentru interpretarea Kinnaree - o creatura mitica pe jumatate pasare, pe jumatate femeie
, scrie Agerpres.

Inainte de a fi anuntate castigatoarele, principalele zece candidate din Africa de Sud, Vietnam, Venezuela, Filipine, Costa Rica, Curacao, Nepal, Canada, Thailanda si Puerto Rico au urcat pe scena in costume de baie concepute de printesa thailandeza Sirivannavari Nariratana si in rochii de seara.

Fiind organizata pentru al 67-lea an, competitia a avut loc la Bangkok pentru a treia oara. Capitala thailandeza a gazduit ultima data concursul de frumusete in 2005, cand canadianca de origine rusa Natalie Glebova a castigat titlul.

Citeste si:
Theo Rose a dat de probleme în vacanța din Thailanda: „Nu vă...
Theo Rose a dat de probleme...

La concursul din acest an a participat si prima concurenta transgen, Miss Spania.

Angela Ponce, de 27 de ani, s-a nascut barbat dar si-a facut operatie de schimbare de sex. Ea a spus ca si-ar folosi un eventual titlu pentru a face campanie pentru copiii care isi pun sub semnul indoielii identitatea sexuala.

Desi Ponce a fost eliminata in runda semifinalelor, ea a fost primita cu ovatii si aplauze.

Concursul este deschis pentru femeile transgen de mai multi ani, dupa ce Miss Canada a avut interdictie de a participa in 2012 pentru ca nu s-a nascut femeie.

De asemenea, a fost pentru prima data cand toate cele sapte membre ale comitetului de selectie al Miss Univers au fost femei.
Citeste si:
Miss Universe 2023. Tânăra considerată cea mai frumoasă femeie din...
Miss Universe 2023. Cine este...

Victoria Catrionei Gray vine la trei ani dupa ce filipineza Pia Alonzo Wurtzbach a fost incoronata Miss Univers 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.