Postul de televiziune american CBS a platit despagubiri de 9,5 milioane de dolari actritei Eliza Dushku, concediata din distributia serialului "Bull" dupa ce s-a plans producatorilor show-ului ca a fost hartuita verbal de actorul principal din aceasta productie TV, informeaza AFP.

Intr-o declaratie transmisa vineri jurnalistilor de la AFP, postul CBS a confirmat existenta unui acord incheiat intre parti, dezvaluit initial de cotidianul The New York Times, care nu a precizat valoarea despagubirilor, ce a fost insa anuntata de mai multe companii mass-media americane.

In 2017, protagonistul serialului, Michael Weatherly, a facut - in fata membrilor echipei de productie - mai multe remarci si glume deplasate, care contineau aluzii la aspectul fizic al actritei Eliza Dushku sau aveau conotatii sexuale, potrivit unei anchete interne a postului CBS, mentionata in articolul publicat de acelasi cotidian newyorkez.

De altfel, actorul a recunoscut cele mai multe dintre acele glume, dand insa asigurari ca nu a fost vorba niciodata despre avansuri sexuale.

Eliza Dushku a anuntat echipa de productie in legatura cu disconfortul resimtit in urma acelor afirmatii repetate, apoi a discutat direct cu Michael Weatherly, pentru ca situatia de pe platourile de filmare sa nu degenereze.

Cateva zile mai tarziu, actrita a aflat ca a fost eliminata din scenariul serialului, in contextul in care producatorii show-ului i-au spus ca intentionau ca personajul ei sa devina unul recurent in aceasta productie de televiziune.

Dupa ce a analizat posibilitatea de a da in judecata postul CBS, Eliza Dushku, in varsta de 37 de ani, a recurs la o procedura de mediere, care s-a incheiat prin semnarea unui acord intre parti. Despagubirile de 9,5 milioane de dolari corespund sumei pe care artista ar fi incasat-o daca ar fi finalizat filmarile prevazute in contractul ei.

Michael Weatherly: Regret durerea pe care am putut sa i-o provoc Elizei

Intr-o declaratie transmisa cotidianului The New York Times, actorul Michael Weatherly, care a jucat timp de 13 sezoane in serialul "NCIS", s-a declarat "dezolat" de acest incident. "Regret durerea pe care am putut sa i-o provoc Elizei", a spus starul american.

Totusi, nicio sanctiune nu a fost luata impotriva actorului american, interpretul personajului Jason Bull, un psiholog care ii sfatuieste pe avocati in timpul proceselor. Serialul "Bull" a fost lansat in anul 2016, scrie Agerpres.

"Acuzatiile domnisoarei Dushku arata ca, in pofida angajamentului nostru de a crea un mediu de lucru sigur, deschis pentru toti si respectuos fata de toti, munca noastra este departe de a se fi incheiat",
precizeaza CBS intr-un comunicat.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

La inceputul lunii septembrie, CEO-ul postului CBS, Leslie Moonves, a fost concediat dupa o serie de marturii, publicate in revista The New Yorker, ale unor femei care il acuzau de hartuire si agresiuni sexuale.

Jurnalistii de la The New Yorker au afirmat, pe baza acelor marturii, ca in cadrul postului CBS exista o cultura care favorizeaza hartuirea, citand in special cazul prezentatorului vedeta Charlie Rose, concediat in noiembrie 2017 dupa ce opt femei l-au acuzat de hartuire si atingeri fizice inadecvate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.