Magicianul si actorul american Ricky Jay, devenit celebru gratie aparitiilor sale in filme regizate de David Mamet, a murit la varsta de 72 de ani, a anuntat sambata presa din Statele Unite, citata de DPA.

Nascut la New York cu numele real Richard Jay Potash, artistul american a murit sambata in Los Angeles din cauze naturale, a declarat pentru publicatia The Hollywood Reporter managerul sau, Winston Simone.

"Era unic. Nu vom mai vedea niciodata pe cineva ca el", a declarat Winston Simone.

Ricky Jay a inceput sa sustina spectacole de magie inca din adolescenta, colaborand cu The Electric Circus din New York in anii 1960, potrivit biografiei sale ce a fost publicata in 1993 in The New Yorker, scrie Agerpres.

A devenit celebru si in industria cinematografica gratie aparitiilor sale in filme semnate de David Mamet, inclusiv in "House of Games", inainte de a juca in superproductii hollywoodiene precum "Tomorrow Never Dies" si "The Prestige".

S-a remarcat si in alte productii de succes, precum "Boogie Nights", "Deadwood" si "Magnolia".

Actorul Neil Patrick Harris si-a exprimat tristetea intr-un mesaj pe Twitter in care a spus ca moartea lui Ricky Jay reprezinta "o pierdere profunda".

"Amploarea cunostintelor sale si a respectului sau fata de magie si artele conexe a fost cu adevarat remarcabila", a adaugat Neil Patrick Harris.

Magicianul Penn Jillette a deplans la randul lui moartea unui "geniu".

"A fost unul dintre cei mai buni (magicieni, n.r.) care au trait vreodata. Ne vei lipsi, Ricky", a scris Penn Jillette intr-un mesaj publicat pe Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.