Cantaretul american Pharrell Williams a amenintat ca il va actiona in justitie pe presedintele SUA, Donald Trump, pentru utilizarea cantecul ''Happy'' intr-un eveniment desfasurat la cateva ore dupa atacul armat in care 11 persoane au fost ucise intr-o sinagoga din Pittsburgh (Pennsylvania), relateaza marti EFE.

Mass-media locale au preluat marti o scrisoare a avocatului artistului trimisa lui Trump, in care este exprimata nemultumirea lui Pharell Williams in legatura cu utilizarea acestei piese intr-un eveniment desfasurat sambata in Indiana.

"In ziua in care 11 persoane au fost ucise de un nationalist nebun ati folosit cantecul 'Happy' la un miting politic din Indiana. Nu a fost nimic 'Fericit' in aceasta tragedie petrecuta in tara noastra si nici nu a fost acordata vreo permisiune pentru a fi folosita piesa in acest scop", noteaza avocatul in aceasta scrisoare, scrie Agerpres.

Avocatul a afirmat ca utilizarea cantecului ''Happy'' fara permisiune "constituie o incalcare a drepturilor de autor si a marcii inregistrate", subliniind ca Williams "nu i-a acordat si nici nu-i va acorda" autorizatie lui Trump pentru a-i folosi public piesele.

Nu este prima data cand Trump primeste critici sau avertizari cu denunturi din partea unor muzicieni dupa ce presedintele american le-a folosit melodiile fara autorizatie.

Trupele The Rolling Stones, The O'Jays sau Queen precum si cantareata Adele, printre altii, i-au cerut lui Trump, inca de la inceperea campaniei sale electorale, sa inceteze sa le mai foloseasca melodiile in evenimente publice.

Robert Bowers, autorul atacului armat comis sambata dimineata intr-o sinagoga din Pittsburgh si care s-a soldat cu 11 morti si sase raniti, va fi urmarit penal, printre altele, pentru crima antisemita si risca pedeapsa cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.