Artista britanica Claire Foy a fost desemnata cea mai buna actrita distribuita in rolul principal dintr-un serial dramatic, gratie interpretarii sale din productia TV "The Crown", la cea de-a 70-a editie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, organizata duminica seara la Los Angeles, relateaza AFP.

Artista britanica s-a impus la aceasta categorie in fata actritelor Sandra Oh ("Killing Eve"), Tatiana Maslany ("Orphan Black"), Keri Russell ("The Americans"), Elisabeth Moss ("The Handmaid s Tale") si Evan Rachel Wood ("Westworld").

In serialul "The Crown", produs de Netflix, Claire Foy interpreteaza rolul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prezentata in anii ei de tinerete.

Acesta este primul premiu Primetime Emmy castigat de actrita britanica. Ea a fost nominalizata si in 2017 la aceeasi categorie. Rolul din aceasta productie TV a reprezentat o veritabila rampa de lansare pentru Claire Foy, in varsta de 34 de ani, cunoscuta pana in urma cu doi ani pentru aparitiile sale episodice in cateva seriale britanice.

Cea de-a 70-a gala de decernare a premiilor Primetime Emmy, difuzata de postul american NBC, are loc la Microsoft Theater din Los Angeles. Evenimentul este prezentat de actorii Michael Che si Colin Jost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.