Treizeci de scurtmetraje internationale si romanesti au fost selectate in competitiile Bucharest International Dance Film Festival 2018 din peste 300 de productii inscrise.

Competitia internationala de scurtmetraje a fost impartita in doua sectiuni - „[re]tracing Values” si „[re]tracing Time” -, iar fiecare dintre acestea cuprinde zece filme.

Pelicule din Finlanda
(„Through the Supermarket in Five Easy Pieces”), Austria („Competing for Sunlight: Ash”), Coreea de Sud („BOOKANIMA: Dance”), Rusia („ctrlC/ctrlV”), Canada („Traverse”), Franta („Insan”), Marea Britanie ( „Business is Brutal” si „washed up babies”), Germania („Guenni”) si Olanda („A Flood Remains”) exploreaza, palpitant si energic, valorile lumii contemporane.
Sase dintre regizorii si coregrafii acestor filme vor participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Zece filme din Franta („Out of body”), Danemarca („Laws of Motion”), Africa de Sud („Room”), Marea Britanie („Night Dancing”), Brazilia („Vanitas”), Olanda („Are you multifocal”), Finlanda („Time Subjectives in Objective Time”), Spania („Babelian Circles”), Cehia („Adieu”) si Austria („Competing for Sunlight: Oak”) au fost selectate in competitia internationala „[re]tracing Time”. Ele creeaza o poarta catre o alta realitate, masoara spatiul cu gesturi si surprind o lume irationala, uneori periculoasa.

Cat priveste competitia nationala, numarul de aplicatii s-a triplat fata de anul 2016, cand a fost introdusa in festival. Competitia romaneasca demonstreaza ca granitele dintre genurile artistice si generatii sunt fluide.

Au fost selectate: „Dépaysement”, „How long?”, „Suite for the Office [Sleepwalking]”, „NonStop TM”, „Unchained”, „Next Revolution, Please!”, „States Uprooted”, „jam da koakaz”, „(Slow) Breath” si „Never Ending”.

Dupa proiectia acestei selectii, vor avea loc sesiuni de intrebari si raspunsuri cu echipele filmelor.

Competitia nationala va avea loc pe 7 septembrie, de la ora 21.00, la Deschis Gastrobar, iar cea internationala, pe 8 septembrie, de la ora 18.30, la Cinema „Elvire Popesco”.

Juriul va fi format din Helena Jonsdottir (Islanda, coregrafa si regizoare de film), Gabor Pinter (Ungaria, selectioner si director de festival) si Adrien Ouaki (Franta, regizor si coregraf, castigatorul BIDFF 2017).

Citeste si:
Câini puși să lupte până la moarte în competiții ilegale, la Cluj....
Câini puși să lupte până la...

Potrivit unui comunicat remis 9am, juratii vor acorda trofeul pentru cel mai bun film din competitia internationala, in valoare de 1.000 de euro, premiul pentru inovatie, in valoare de 500 de euro si premiul pentru cel mai mai bun film romanesc, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman. Acestora le va fi adaugat premiul publicului, in valoare de 300 de euro.

Cea de-a patra editie a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc in perioada 6 - 9 septembrie, in sase spatii din Capitala - Cinema „Elvire Popesco” (Institutul Francez din Romania), Centrul National al Dansului Bucuresti, LINOTIP-Centru Independent Coregrafic, DESCHIS Atelier, DESCHIS Gastrobar si Qreator.

Tema editiei de anul acesta a singurului festival de gen din Romania o reprezinta „[re]tracing” - urmele pe care timpul le-a lasat in vietile oamenilor si ale comunitatilor din care fac parte.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect al Asociatiei Tangaj Dance, realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Bucuresti, British Council si Institutului Balassi, 4 Proof Film.

Informatii suplimentare- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.