Actorul Robert Redford, laureat cu premiul Oscar si-a anuntat retragerea din actorie dupa lansarea filmului "The Old Man & The Gun".

"Niciodata sa nu spui niciodata, dar am ajuns la concluzia ca asta a fost tot pentru mine in ceea ce priveste actoria si ma voi retrage 'pentru ca o fac de cand aveam 21 de ani'. M-am gandit, ei bine, este suficient. Si de ce sa nu ma retrag cu ceva foarte vesel si pozitiv?", a spus Redford.

In ultimul sau film, el interpreteaza un jefuitor de banci. Filmul este realizat dupa o poveste adevarata, Forrest Tucker fiind un infractor care a fost incarcerat pentru spargerea a nu mai putin de 17 banci, el reusind de fiecare data sa evadeze, scrie dcnews.ro.

''Pentru mine, este un personaj minunat de interpretat in acest punct al carierei. Ma face sa-mi pun intrebarea: daca nu cumva nu se opunea sa fie prins ca sa se poata bucura de adevarata fericire a vietii sale, aceea de a evada?''
, a precizat actorul.

Intrebat daca intentioneaza sa se retraga si din activitatea regizorala, raspunsul sau a fost: "Mai vedem".

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy si Sundance Kid", film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele "Cacealmaua/ The Sting", " (1973), "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), "Three Days of the Condor/ Cele trei zile ale condorului" (1975), "All the President's Men/ Toti oamenii presedintelui" (1976), "Out of Africa/ Departe de Africa" (1985).

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul "Oameni obisnuiti/ Ordinary People" i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie. O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiintat in 1981, care are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare. Acelasi institut organizeaza anual un festival omonim dedicat cinematografiei independente, in statul american Utah.

Citeste si:
Alexandru Arșinel se retrage din teatru din cauza problemelor de...
Alexandru Arșinel se retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.