Actorul american Robert Redford, in varsta de 78 de ani, a fost recompensat cu Charlie Chaplin Award pentru intreaga cariera, un trofeu decernat de Film Society of Lincoln Center in cadrul unei gale care a avut loc marti seara, la New York, informeaza Reuters.

Acest trofeu, care omagiaza cele mai notabile talente din industria filmului, il recompenseaza pe starul american pentru o cariera care include roluri memorabile ("Butch Cassidy si Sundance Kid/ Butch Cassidy and the Sundance Kid", "Toti oamenii presedintelui/ All the President's Men", "Cacealmaua/ The Sting", "Nascut invingator/ The Natural"), pentru o serie de filme pe care le-a regizat ("Oameni obisnuiti/ Ordinary People", "Candva, pe aici, trecea un rau/ A River Runs Through It", "Spune-mi cu cine te insotesti/ The Company You Keep"), faima de pe Broadway ("Descult in parc/ Barefoot in the Park") si pentru sprijinul ferm acordat cinematografiei independente ca fondator al Institutului Sundance si al festivalul omonim, scrie MEDIAFAX.

Robert Redford, premiat in trecut cu Oscar, Globul de Aur si BAFTA, a primit trofeul Charlie Chaplin din mainile actritelor Jane Fonda si Barbra Streisand. Actorul american se alatura astfel unor mari vedete care au primit aceasta distinctie, printre care Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor, Alfred Hitchcock, Martin Scorsese, Catherine Deneuve si Barbra Streisand. Anul trecut, Rob Reiner a primit acest premiu.

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy si Sundance Kid", film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele "Cacealmaua/ The Sting", " (1973), "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), "Three Days of the Condor/ Cele trei zile ale condorului" (1975), "All the President's Men/ Toti oamenii presedintelui" (1976), "Out of Africa/ Departe de Africa" (1985).

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul "Oameni obisnuiti/ Ordinary People" i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie. O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiintat in 1981, care are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare. Acelasi institut organizeaza anual un festival omonim dedicat cinematografiei independente, in statul american Utah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.