Pe lista "celor mai bune 100 de cantece ale secolului XXI" publicata de revista americana Rolling Stone, in editia sa din iulie, figureaza pe primul loc, 'Crazy in Love' - piesa de pe primul album de debut solo al cantaretei Beyoncé, la care a colaborat cu rapperul Jay-Z, relateaza sambata EFE.

Revista Rolling Stone noteaza ca in anii 2000 s-a produs "o cantitate incredibila de muzica" si "am avut norocul sa asistam" la debutul carierei unor vedete ca Beyonce, Drake, Jack White sau Adele, dar si la stralucirea unor staruri deja consacrate, precum Beck, Outkast sau U2.

Pe primele cinci locuri se pozitioneaza, in afara de Beyoncé si de sotul sau Jay-Z care ocupa locul 5 cu '99 Problems', cantecele 'Paper Planes', de M.I.A. (2): 'Seven Nation Army', de The White Stripes (3) si 'Hey Ya!', de Outkast (4)

Printre artistele feminine ale caror piese s-au clasat pe locuri fruntase se numara Lady Gaga, cu 'Bad Romance' (21), regretata Amy Winehouse, cu 'Rehab' (20), sau cantareata britanica Adele, cu 'Rolling in the Deep' (8), scrie Agerpres.

Si artisti latino-americani au fost inclusi pe aceasta prestigioasa lista, redactata de artisti, producatori, critici si experti ai industriei discografice.

Daddy Yankee este inclus in topul 100 si cu piesa 'Gasolina', pe care revista americana o considera "un punct de cotitura al ascensiunii genului reggaeton in muzica mondiala".

Pe locul 85 figureaza 'My Shot', un cantec compus de dramaturgul, compozitorul si actorul Lin-Manuel Miranda, de origine portoricana si nascut la New York, pentru musicalul 'Hamilton'.

Mai sus, pe locul 59, se claseaza piesa 'Bodak Yellow', interpretata de Cardi B, o artista de rap nascuta in Bronx din mama dominicana si tata din Trinidad si Tobago.

De asemene, piesa 'Despacito', pe care cantautorul portorican Luis Fonsi o interpreteaza alaturi de compatriotul sau Daddy Yankee si care a condus lista succeselor si reproducerile pe Youtube, s-a clasat pe locul 91. Versiunea aleasa este remix-ul realizat in colaborare cu Justin Bieber.

Citeste si:
Sapte recorduri Guinness pentru Luis Fonsi gratie hitului "Despacito"
Sapte recorduri Guinness...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.