Actorul Jim Carrey a anuntat ca isi inchide definitiv contul de Facebook si si-a incurajat fanii sa faca la fel. Totodata, el si-a vandut si toate actiunile pe cate le-a detinut la compania americana. Motivul: Facebook a profitat de pe urma interferentei Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016 prin propagarea stirilor false.

"Renunt la actiunile mele la Facebook si imi sterg pagina pentru ca Facebook a profitat de pe urma interferentelor rusesti in campania noastra electorala si inca nu fac destul pentru a le opri. Ii incurajez si pe ceilalti investitori sa faca la fel daca le pasa de viitorul nostru", a scris Jim Carrey pe Twitter.

Carrey a mai precizat ca, "de-a lungul timpului, America a beneficiat de un avantaj geografic, cu oceane de ambele parti care sa o protejeze" si ca "acum retelele sociale au creat punti cibernetice pentru cei care au alte interese. Si noi le permitem. Nici un zid nu ne va proteja de asta", a mai spus Carrey, potrivit ziare.com.

Facebook a recunoscut ca 126 de milioane de oameni au vazut anunturile platite de Rusia care aveau scopul sa influenteze alegerile din Statele Unite din 2016, mai scrie CNBC.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.