Actorul american James Franco a devenit subiectul unor noi acuzatii formulate impotriva lui, joi, dupa ce cinci femei, dintre care unele au fost eleve ale sale, au denuntat intr-un articol publicat in Los Angeles Times comportamente inadecvate si acte de hartuire sexuala care ar fi fost comise de starul hollywoodian, informeaza AFP.

Actorul, in varsta de 39 de ani, si avocatul lui au negat toate acuzatiile ce i-au fost aduse.

Printre acuzatoare, patru foste eleve de la scoala de actorie infiintata de James Franco afirma ca s-au simtit stanjenite din cauza comportamentului sau, in special in timpul unor scene nud. Cea de-a cincea dintre acuzatoare, Violet Paley, in prezent in varsta de 23 de ani, a declarat ca s-a simtit obligata sa intretina raporturi sexuale orale cu actorul american in perioada in care cei doi au avut o relatie.

Aparitia lui James Franco la gala de decernare a Globurilor de Aur, duminica seara, unde starul a purtat o insigna cu logoul campaniei Time's Up, demarata pentru a le proteja pe victimele agresiunilor sexuale comise la locul de munca, pare sa fi declansat aceasta salva de acuzatii impotriva actorului. El a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie gratie rolului interpretat in filmul "The Disaster Artist".

"A fost ca si cum as fi primit o palma in plina fata"

Aceasta este declaratia pentru LA Times a unei foste eleve a scolii de cinematografie Studio 4, infiintata de James Franco. Sarah Tither-Kaplan a reactionat pe Twitter inca de duminica seara, declarand ca s-a simtit "exploatata" in timpul filmarii unor scene nud, pentru care a fost platita cu 100 de dolari pe zi, scrie Agerpres.

Ea a mai spus ca a participat alaturi de alte femei la o scena nud in timpul careia James Franco ar fi inlaturat un celofan transparent protector care acoperea partile intime ale actritelor in timp ce simula raporturi sexuale orale.

Alte doua foste eleve, Hilary Dusome si Natalie Chmiel, au declarat ca James Franco le-ar fi cerut - nu doar lor, ci si altor actrite - sa renunte la tricouri si bluze in timpul filmarilor dintr-un club de striptease. In urma refuzurilor lor, actorul ar fi parasit acel club intr-un acces de furie.

O alta fosta eleva, Katie Ryan, a declarat pentru LA Times ca James Franco "facea pe toata lumea sa creada ca putea sa ofere anumite roluri daca fetele erau dispuse sa joace scene ce prezentau acte sexuale sau sa renunte la tricouri".

"Inexacte"

La randul ei, Violet Paley a revenit in paginile cotidianului LA Times asupra acuzatiilor deja formulate duminica pe Twitter. Tanara regizoare se afla intr-un automobil atunci cand actorul a indemnat-o sa ii faca o felatie. "Am devenit foarte stresata si i-am spus: 'Putem sa facem asta mai tarziu?'. Mi-a impins capul spre partea inferioara a corpului lui, iar eu, nedorind ca el sa ma deteste, am facut acel lucru".
Citeste si:
Pentagonul îl acuză pe Vladimir Putin de depravare și cruzime
Pentagonul îl acuză pe...

Potrivit tinerei, ea ar fi vorbit de atunci cu James Franco, dupa izbucnirea scandalului Weinstein in toamna anului trecut, iar actorul ar fi recunoscut ca a actionat intr-un mod neadecvat angajandu-se intr-o relatie sexuala "cu cineva care se afla in plin proces de dezintoxicare", subliniind insa faptul ca nu a facut nimic care sa fie ilegal.

Invitat in mai multe emisiuni TV la inceputul acestei saptamani dupa victoria obtinuta la Globurile de Aur si in plina campanie pentru Oscaruri, James Franco a fost intrebat inca o data, miercuri, in legatura cu acele mesaje acuzatoare publicate pe Twitter. "Cele pe care le-am citit erau inexacte", a repetat starul american, asa cum a facut-o si cu o zi inainte, in emisiunea "Late Night with Seth Meyers".

"James face totul pentru a-i ajuta pe tinerii actori, actrite si regizori"

Intr-un comunicat dat publicitatii de avocatul actorului, una dintre directoarele de casting ale filmului "The Long Home", care va fi lansat in 2018, afirma ca nu a primit niciodata vreo plangere din partea acestor actrite.
Citeste si:
Jador, comportament neadecvat la Survivor All Stars. Limbajul său a...
Jador, comportament neadecvat...

"James face totul pentru a-i ajuta pe tinerii actori, actrite si regizori promitatori sa dea lovitura si sa devina cunoscuti in acest sector", a adaugat ea.

James Franco a tinut prima pagina a presei internationale in 2014, dupa ce o britanica a publicat un schimb de mesaje pe Instagram in care actorul ii propunea sa inchirieze o camera de hotel, desi tocmai aflase ca tanara avea doar 17 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.