Pentagonul l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de „depravare” și „cruzime”, din cauza modului în care trupele armate ruse se comportă în Ucraina. Acestea sunt acuzate de multe lucruri, incusiv de faptul că au ucis civili printre care se aflau și mulți copii nevinovați.

Declarațiile purtătorulului de cuvânt al Pentagonului

În cadrul unui briefing de presă purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, a fost întrebat despre starea psihologică a lui Vladimiri Putin în această etapă a conflictului, iar el și-a stăpînit cu greu lacrimile când a făcut referire la atrocităţile atribuite forţelor ruse. Chiar dacă de cele mai multe ori reușește să își controleze emoțiile în fața camerelor de filmat, de data aceasta nu i-a fost deloc ușor să o facă, având în vedere ceea ce se petrece în Ucraina.

„Este greu să te uiți la unele dintre imagini și să-ți imaginezi un lider serios făcând asta. Nu-i cunosc starea psihologică, dar cred că este corect să spunem că este depravat”, a declarat John Kirby.

Afirmațiile președintelui rus conform cărora războiul din Ucraina este purtat pentru a proteja minoritatea rusă din țară de nazismul ucrainean au fost calificate de purtătorul de cuvânt drept niște „prostii”, iar mai apoi că este „greu de împăcat această retorică cu ceea ce face în Ucraina unor oameni nevinovați împușcați în ceafă, cu mâinile legate la spate, cu femei, femei însărcinate ucise, spitale bombardate. Este pur și simplu de neconceput”. Acesta a mai precizat că Washingtonul nu se aștepta la astfel de violențe împotriva civililor ucraineni, deși știa cum s-au comportat rușii în trecut în Siria și Cecenia.

„Știam că domnul Putin este capabil să apere ceea ce el consideră că sunt interesele naționale ale Rusiei cu răceală și cu o determinare brutală. Nu ne-am dat seama cu adevărat de gradul de violență, cruzime și, după cum am spus, de depravare, pe care le-ar fi folosit asupra unor civili nevinovați, necombatanți”, a adăugat el.

Citeste si:
Documente secrete de la Pentagon: armata Ucrainei, fără muniție...
Documente secrete de la...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.