Charlie Rose a fost suspendat luni de la CBS dupa ce opt femei l-au acuzat de hartuire sexuala, afirmand ca au fost atinse, le-au fost facute avansuri sexuale si au primit telefoane nepotrivite, scrie CNN.

The Washington Post a anuntat vestea despre Rose, gazda a emisiunii "CBS This Morning", corespondent la "60 Minutes" si vedeta in emisiunea omonima de interviuri de la PBS. Ziarul a publicat acuzatii ale unor femei - trei dintre ele si-au dezvaluit identitatea -, povestea fiind ultima care a demonstrat ca un reprezentant la varful media a avut comportament nepotrivit.

"Charlie Rose este suspendat in prezent", a declarat un purtator de cuvant al CBS News.

In plus, PBS a transmis ca a suspendat difuzarea show-ului lui Rose, spunand ca a fost "socant sa afle despre aceste acuzatii foarte grave".

Bloomberg a anuntat ca este posibil sa nu mai transmita interviurile lui Rose

Kyle Godfrey-Ryan, una dintre cele trei femei care-l acuza pe Rose in The Washington Post, a declarat ca barbatul adesea mergea dezbracat in fata ei la mijlocul anilor 2000 cand lucra in una dintre casele lui, scrie News.ro.

Dupa ce a fost publicata povestea in Washington Post, Godfrey-Ryan a scris pe Facebook ca initial a detaliat experienta ei fara sa-si dezvaluie identitatea pana a citit ce au spus alte femei despre Rose.

"Desi multe femei au facut dezvaluiri inaintea mea, unele au fost atacate violent si in mod repetat dupa ce am lucrat in casa lui. Aceste cazuri mi-au schimbat perspectiva. Am simtit ca, ascunzandu-mi identitatea, as fi delegitimat experienta celorlalte femei. Nu puteam fi complice si sa tac asa ca mi-am facut public numele".

Intr-un comunicat pentru The Post, Rose a declarat: "In cei 45 de ani de jurnalism ai mei m-am mandrit cu faptul ca am fost un sustinator al carierelor femeilor cu care am lucrat. Cu toate acestea, in ultimele zile, au fost facute acuzatii la adresa felului cum m-am purtat cu foste colege. Este important ca aceste femei sa stie ca le-am inteles si imi cer scuze pentru comportamentul mei neadecvat. Ma simt foarte rusinat. Am fost insensibil in anumite momente si imi asum responsabilitatea pentru asta, insa nu cred ca toate aceste acuzatii sunt adevarate. Credeam ca impartasim sentimente, dar acum constat ca m-am inselat".

Citeste si:
Morgan Stanley: Rusia ar putea intra în default în stil Venezuela...
Morgan Stanley: Rusia ar...

"Am invatat multe din aceste evenimente si sper sa o faca si altii. Cu totii, inclusiv eu, incepem acum sa recunoastem durerea cauzata de comportamente din trecut si sa capatam un respect profund fata de femei si vietile lor", a adaugat Rose.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.