Rapperul Taboo, pe numele sau real Jimmy Gomez, cunoscut ca membru al grupului The Black Eyed Peas a vorbit intr-un interviu AFP despre cum, in 2014, a fost diagnosticat cu cancer testicular si a reusit sa invinga boala.

A vandut peste 100 de milioane de copii ale albumelor lansate cu The Black Eyed Peas si a lansat hituri precum „I Gotta Feeling" si „Where Is the Love?". In varsta de 42 de ani, artistul originar din Los Angeles este acum ambasador al American Cancer Society si strange fonduri pentru supravietuitorii bolii din intreaga lume.

„Nu mi-au spus despre ce tip de cancer este vorba. Nu mi-au spus nici in ce stadiu se afla boala. Mi-au spus doar: domnule Gomez, aveti cancer. Viata mi-a trecut prin fata ochilor. M-am gandit la copiii mei, la sotia mea. Nimic nu te pregateste pentru socul prin care treci cand cineva iti spune ca suferi de o boala oribila”, a declarat artistul.

Boala a intrat in remisie, dupa mai multe serii de chimioterapie, iar abia in urma cu un an Gomez a facut publica suferinta sa, scrie News.ro.

El a vorbit cu AFP inaintea World Cancer Leaders' Summit din Ciudad de Mexico, care a avut loc marti.

Tratamentul pe care l-a urmat Gomez a constat in 12 saptamani a cate sase ore pe zi de chimioterapie, pe care le-a descris ca „razboi, tortura si un cosmar” laolalta.

„Nu am fost niciodata in razboi, dar inauntru, cand iti distrug totul pentru a ucide tot ce trebuie ucis, tumoarea, mi-a lasat cicatrici psihice, emotionale, inauntru si pe afara”.

Acum este sfidator la adresa bolii: „Traiesc, frate. Sunt viu. Vezi fata asta? Pot chiar sa zambesc si sa spun: Uite, am invins cancerul”.

A amintit de bunica lui, care a avut o mare influenta asupra sa. „Ea a fost o Shoshone (trib amerindian, n.r.) cu un instinct de luptator. Si spiritul meu de luptator a preluat conducerea dupa ce am fost diagnosticat”.

Citeste si:
Noi artisti confirmati la Festivalul El Carrusel 2019
Noi artisti confirmati la...

Insa pentru a face fata acestei boli, spune Gomez, este nevoie atat de dragoste, cat si de lupta.

Pentru American Cancer Society, el vrea sa fie „un ambasador al dragostei”. Anul trecut, ca fundraiser pentru societate, el a inregistrat piesa „The Fight”.

Mesajul lui pentru altii este ca si ei pot invinge cancerul. „L-am infrant si am de gand sa folosesc acest cadou primit pentru a da speranta oamenilor si pentru a spune: Am fost si eu acolo. Am stat pe patul ala. Nu esti singur. Sunt unul dintre voi si voi suntetica mine. Hai sa ne schimbam pentru viata”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.