Rimaru (pe numele real Calin Ionescu), publicitar si membru al trupei hip-hop R.A.C.L.A, si-a exprimat punctul de vedere, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala care i s-au adus in ultimele 24 de ore.

Calin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, fost membru al trupei R.A.C.L.A, este acuzat ca ar fi agresat sexual numeroase femei sau ca ar fi reactionat violent daca ii erau respinse avansurile. Iata replica acestuia, postata pe pagina lui de Facebook:

"Pe aceasta cale doresc sa prezint familiei mele, prietenilor si fanilor mei, angajatorului meu, precum si tuturor persoanelor interesate, punctul meu de vedere fata de acuzatiile de asa-zisa hartuire sexuala care mi-au fost aduse recent prin intermediul mass media. Cu surprindere am luat cunostinta despre faptul ca anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani in urma, au fost comunicate presei ca si justificare pentru presupusele fapte de hartuire sexuala.

Sunt cunoscut inca din anii 2000 ca si artist de hip-hop/rap, opera mea adoptand un stil verbal direct si, pe alocuri, licentios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai multi colegi de breasla. Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicala si, in anumite privinte, chiar si viata. Ca multi oameni, am avut interactiuni mai putin respectuoase cu semenii mei, interactiuni de care nu sunt mandru.

In masura in care am jignit anumite persoane, regret acest fapt si le cer scuze. Insa, contest cu tarie orice acuzatie de hartuire sexuala sau orice alta acuzatie similara. De altfel, consider ca nici macar persoanele care ma acuza nu au luat in serios pretinsul meu limbaj agresiv din urma cu 2 ani. Marturie in acest sens sta faptul ca nu au actionat din punct de vedere legal impotriva mea. Este evident ca orice persoana care ar avea o temere legitima ca i s-ar putea aduce vatamari fizice s-ar adresa imediat autoritatilor competente.

In realitate, dupa aproximativ 2 ani de la data asa-ziselor mele fapte reprobabile, in deplina coincidenta cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publica in presa corespondenta privata pe care am purtat-o. Profit de ocazie pentru a imi exprima regretul fata de atentia nedorita adusa de aceasta situatie asupra colegilor si a angajatorilor mei, acestia neavand nicio vina sau legatura cu viata mea privata. Pentru a nu perpetua eventuale consecinte negative asupra acestora, in cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, impreuna cu angajatorul meu, in privinta viitorului colaborarii noastre.

Citeste si:
Coregraful Horațiu Cherecheș, acuzat de hărțuire sexuală, abuzuri...
Coregraful Horațiu Cherecheș,...

In ultimele 24 de ore am fost supus unui val de reactii negative, disproportionate fata de acuzatiile care mi se aduc. Pe langa injuriile care mi s-au adus, am primit si amenintari cu moartea. Pentru moment, inteleg sa nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Insa, in masura in care vor continua, voi fi nevoit sa initiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile. Consider ca intr-o societate matura putem cu totii distinge intre un limbaj injurios pe de o parte si un veritabil pericol social, pe de alta parte. In ceea ce ma priveste, consider ca in niciun caz nu pot fi incadrat in cea din urma categorie. Al vostru, cu bune si rele, Calin".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.