Actorul George Clooney si sotia sa au donat 1 milion de dolari unei organizatii care lupta impotriva fanatismului si urii, dupa evenimentele violente care au avut loc in Charlottesville.

George si Amal Clooney au anuntat incheierea unui parteneriat cu Southern Poverty Law Center (SPLC), pentru combaterea extremismului de dreapta, scrie The Guardian.

Clooney Foundation for Justice a anuntat ca va da 1 milion de dolari SPLC pentru a sprijini organizatia in incercarea de a combate extremismul violent in Statele Unite, in urma decesului lui Heather Heyer in timp ce participa la o manifestatie impotriva unei adunari a nationalistilor albi, scrie News.ro.

Amal si cu mine am vrut sa ne alaturam luptei pentru egalitate. Nu exista doua fete ale bigotismului si urii”, a spus George Clooney. ”Suntem mandri sa sustinem Southern Poverty Law Center in eforturile sale de a preveni extremismul violent in Statele Unite. In urma a ceea ce s-a intamplat in Charlottesville si ce se intampla in comunitatile din tara este nevoie de un angajament colectiv pentru a tine piept urii”, au transmis cei doi intr-un comunicat.

Presedintele SPLC, Richard Cohen, a salutat contributia Fundatiei Clooney intr-o perioada in care dreapta radicala in America este ”energica”.

La fel ca George si Amal Clooney, suntem socati de dimensiunea, uratenia si ferocitatea adunarii nationalistilor albi din Charlottesville”, a declarat el.

Donatia vine intr-un moment in care fondurile federale acordate organizatiilor care lupta impotriva extremismului de dreapta in SUA au fost blocate de administratia Trump. Chiar presedintele Statelor Unite a fost criticat pentru afirmatiile facute privind evenimentele din Charlottesville. El a spus ca activistii de ambele parti sunt responsabili pentru violente.

Clooney Foundation for Justice a fost infiintata in 2016. La inceputul acestei luni, organizatia a anuntat ca planuieste sa ofere 3,25 de milioane de dolari pentru a ajuta 3.000 de copii sirieni sa aiba acces la educatie in Liban.

Citeste si:
Actorul George Clooney a cumpărat o proprietate în Provence!
Actorul George Clooney a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.