O evadare convenabila si o destinatie de vacanta accesibila prinde forma sambata, 29 iulie si duminica, 30 iulie, la Gradina Botanica Bucuresti, cu ocazia celui de-a 4-lea an al evenimentului Marele Picnic ShortsUP. Cinefilii isi dau intalnire in gradina pentru un weekend in care vor descoperi scurtmetraje internationale recente si premiate, intr-o atmosfera antrenata de muzica, bucatarie artizanala si alte arte. Marele Picnic incepe de la 18.00 si se termina la ora 23.30, in fiecare zi de weekend.

Ce vedem anul acesta pe ecranul ShortsUP? O selectie diversa de povesti actuale, mai exact cate doua ore de emotii concentrate, proiectate in fiecare seara dupa apusului soarelui, de la ora 21.30. Trailer Marele Picnic. Animatia Iubire (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016), printre cele mai asteptate titluri din program, este o radiografie universala a afectiunii, nominalizata la Premiile Europene de Film in cadrul Festivalului International de Scurtmetraj din Uppsala. Intr-o zi obisnuita, locuitorii unei planete fantastice sunt luati pe sus de o pulsatie noua, o stare care va schimba totul, definitiv. Cum ar putea reveni lucrurile la normal dupa aparitia iubirii? Aflam sambata, la proiectia Iubire.

Cu Scris, nescris (r. Adrian Silisteanu, Romania, 2016), castigator al premiului cel mare la Tampere Film Festival 2017 si nominalizat la European Film Awards, facem cunostinta in seara de duminica. O tragi-comedie la care razi si plangi in acelasi timp spune povestea unei familii rrome. Fiica minora tocmai a devenit mama, insa o neintelegere administrativa ameninta sa destrame intreg arborele genealogic. Din Gratis (r. Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Olanda, 2016), cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film Nederland, aflam ca niciodata nu-i usor sa primesti lucruri GRATIS in viata, sau cel putin asa crede un cuplu de varsta a treia obisnuit cu economiile, care trebuie sa faca fata, brusc, unui castig substantial.

Sambata, de la 19.00, Marele Picnic gazduieste concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape si Razvan Cojan la bas. O ocazie buna sa dansezi descult in iarba sau sa te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber. Sambata si duminica, copacii sunt adusi la viata de video-mapping, familiile pot participa la ateliere de gatit cu Mini Zucchini, curiosii pot descoperi Gradina Botanica cu tururi ghidate iar cei activi pot incerca un antrenament de frisbee sau slackline. Despre extra-activitati.

Potrivit unui comunicat remis 9am, gurmanzii vor regasi la Picnic o selectie diversa de bucatarii urbane gata sa puna in valoare gusturi si experiente culinare noi. Printre invitati se numara Burger Van, Furgoneta, Switch.Eat on wheels, Van Pizza, Simbio pe roti, Finca Alioli, Bucateria, Moritz Eis, Puro & Bio si nu numai. Mai multe detalii- aici.

Citeste si:
O nouă ediție de Weekend Sessions din 7 mai la Grădina Botanică din...
O nouă ediție de Weekend...

Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate din reteaua Eventbook si Eventim la pretul de 25 lei/ seara si 40 lei/ abonament sau la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 50 lei/abonament, in limita locurilor disponibile. Copiii sub 12 ani beneficiaza de intrare gratuita in spatiul picnicului insa filmele pot fi vizionate de copiii sub 12 ani doar cu acordul parintilor.

Important: desi prognoza meteo este prietenoasa pentru weekendul 29-30 iulie, in cazul in care vremea nu va permite proiectia filmelor in aer liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul urmator, respectiv weekendul 5-6 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.