15 Mai 2017 , 13:11 in LifeStar
Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia gazduieste duminica 21 mai 2017, de la ora 12, un surprinzator recital inscris in cadrul editiei a VI-a a Mogosoaia ClasicFest.

Sub genericul “Opera…altfel”, veti putea recunoste teme din Traviata, Rigoletto, Trubadurul, Evgheni Oneghin, Carmen, in fantezii originale scrise pentru flaut si pian de: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Guy Braunstein si François Borne.

Potrivit unui comunicat remis 9am, protagonisti vor fi doi artisti de mare valoare: flautistul Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau – Florin Leonte si pianista Vasilica Stoiciu Frunza.

Flautistul Florin Leonte s-a nascut in anul 1992, la Iasi, oras in care, in anul 2015, a si absolvit Universitatea de Arte „George Enescu”. Este artist instrumentist al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacau. A colaborat cu Filarmonicile din Iasi, Botosani si Chisinau. A fost solist al Orchestrei de camera a Universitatii de Arte „George Enescu”, in cadrul Festivalului Muzicii Romanesti. De asemena a sustinut recitaluri la Iasi, Bacau, Brasov si Piatra-Neamt.

Pianista Vasilica Stoiciu Frunza a absolvit studiile universitare de muzicologie (1986) si pian (2015) la Conservatorul “George Enescu” / Universitatea de Arte din Iasi si studii doctorale la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti unde, in anul 2006, a sustinut teza cu titlul “Opera Nationala Romana Iasi – viziune cultural-istorica”. A fost secretar muzical, apoi consultant artistic al Operei Nationale Romane Iasi (din anul 1990 pana in luna ianuarie 2012). A sustinut recitaluri in compania unor personalitati ale artei interpretative, cum ar fi: sopranele Maria Slatinaru-Nistor, Mioara Cortez, Sorina Munteanu, Mihaela Grajdeanu, Ioana Bentoiu, Adriana Severin, Ada Burlui, mezzo-soprana Viorica Cortez, tenorul Florin Diaconescu, basii Gheorghe Rosu, Theodore Coresi, violonistul Serban Lupu. Din initiativa ei s-au realizat la Opera Nationala Romana Iasi proiecte artistice importante dintre care amintim: George Enescu muzician al lumii, Capo d’opera, ciclu de opere in concert, Master class pentru cantareti de opera sustinut de mezzo-soprana Viorica CORTEZ (aprilie 2010). Revista Actualitatea Muzicala i-a conferit pentru anul 2006 – Premiul pentru Management artistic.

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia asigura si accesul la concert.

Vezi programul complet- aici.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Surprize lirice… la Palatul Mogosoaia.


Ultima ora din LifeStar pe 9AM