Pe 26 noiembrie, de la ora 17:00, peste 300 de copii din intreaga tara vor urca pe scena Salii Radio din Bucuresti pentru a oferi publicului unul dintre cele mai frumoase recitaluri ale corurilor reunite de copii din Romania, la cea de-a treia editie a Galei Cantus Mundi.

Evenimentul reuneste peste 15 coruri din reteaua Cantus Mundi din Bucuresti, Braila, Buzau, Focsani, Galati si Oradea, care vor canta impreuna sub coordonarea dirijorului Anna Ungureanu, intr-un spectacol-maraton de 90 de minute.

Repertoriul comun include Imnul Cantus Mundi, precum si colinde celebre – „Mos Craciun”, „Buna dimineata la Mos Ajun” si „O, ce veste minunata!” – dirijate de Anna Ungureanu. Corurile invitate vor sustine si programe proprii, indrumate de dirijorii lor. Finalul Galei Cantus Mundi va fi un adevarat regal muzical, caci glasurile copiilor se vor impleti cu cele ale membrilor Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cadrul Galei din 26 noiembrie va fi lansat si Manualul Cantus Mundi, un indreptar al dirijorului de cor, creat de membrii Corului Madrigal, sub indrumarea Annei Ungureanu si a lui Emil Pantelimon – dirijorul principal, respectiv managerul Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”.

Luna decembrie va fi bogata in evenimente dedicate muzicii corale, la care vor participa coruri de copii din intreaga tara, alese din cele peste 30 de ansambluri inscrise pentru preselectie. Acestea vor canta in spectacolele „Poveste de Craciun” din 16 decembrie, ora 19:00, la Sala Polivalenta, si in cadrul traditionalului Concert Extraordinar de Craciun al Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” de la Ateneul Roman, din 17 si 18 decembrie, ora 17:00.

Initiat in anul 2011, de catre dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul National Cantus Mundi a fost institutionalizat prin Hotararea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simpla idee, o Directie a institutiei aflata in subordinea Ministerului Culturii: Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe harta talentul, educatia si dezvoltarea culturala a tinerilor din Romania. In 7 ani, 4100 de dirijori si 250 000 de coristi din cele 41 de judete ale Romaniei vor face parte din Programul National Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul National Cantus Mundi, desfasurat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", isi propune sa existe coruri in fiecare scoala din Romania.

Citeste si:
Pe cine susține Mihai Zmărăndescu de la Survivor România: „Este...
Pe cine susține Mihai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.