Google a sters toate scrierile bloggerului si scriitorul punk Dennis Cooper din 27 iunie, astfel ca toate articolele si experimentele artistice adunate in 14 ani, din pacate, au disparut de pe platforma, potrivit Le Figaro.

Incercand sa se conecteze la contul sau de blogger, scriitorul Dennis Cooper a avut surpriza neplacuta sa descopere ca blogul i-a fost inchis. ”Ne pare rau, blogul cu adresa denniscooper-theweaklings.blogspot.com a fost sters”, a indicat simplu pagina platformei. Scriitorul nu a obtinut explicatii cu privire la motivele care au dus la suprimarea serviciului, a paginii sale si a continutului experimental adunat in 14 ani.

Compania Google a achizitionat platforma Blogger, un serviciu gratuit, in 2003. De atunci, acesta a devenit un gigant al internetului, care genereaza si decide ce tip de articole pot aparea pe acel site.

Artistul american prezenta in mod regulat, ca si pe pagina de Facebook, imagini cu baieti goi sau chipuri fals mutilate. Platforma a facut totusi precizarea: ”continutul este rezervat adultilor si este autorizat de Blogger, incluzand aici si imaginile sau videoclipurile care arata indivizi goi sau un act sexual”, cu conditia sa fie semnalate ca atare.

Dennis Cooper a explicat ca blogul sau ”nu era destinat tuturor” si ”ca acesta continea un avertisment si explora subiecte sumbre, neconfortabile, incluzand violenta, sexualitate si moarte”. Pentru scriitor, neintelegerea a fost totala, informeaza NEWS.ro.

Dennis Cooper este cunoscut ca un pionier al ”queercore”. Aceasta miscare culturala, influentata de punkeri, se detaseaza de comunitatea homosexualilor, judecata prea rigida.

Compania Google nu a oferit alte explicatii decat ca au fost ”violate conditiile generale de folosire” a platformei sale pentru a justifica inchiderea blogului lui Dennis Cooper.

Bloggerul isi rezerva efectiv ”dreptul de a inchide, modifica si adapta continutul pe moment, fara avertisment”, in cazul unui continut ofensator.

Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...

Potrivit anumitor juristi, Dennis Cooper ar putea invoca dreptul la libertatea de expresie pentru a-si recupera datele din blogul sau. In acest sens, scriitorul a lansat o petitie pe change.org pentru a-si recupera platforma de exprimare favorita. El a obtinut deja ajutorul unui numar mare de fani. S-au adunat mai mult de 2.500 de semnaturi pe Twitter.

Scriitorul american Dennis Cooper s-a nascut in 1953 in Pasadena, California, si este novelist, poet, critic, editor si artist. Primele sale incercari literare s-au axat pe imitarea unor scriitori precum Arthur Rimbaud, Paul Verlaine, de Sade si Charles Baudelaire. Cu 20 de carti publicate si traduse in Franta de editura P.O.L, Dennis Cooper si-a creat o reputatie de personaj spumos, care prezinta personaje marginale ultrasexuale si morbide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.