BBC planuieste o serie de schimbari majore pentru emisiunea ”Top Gear”, dupa demisia lui Chris Evans, printre care se numara promovarea a doi prezentatori tineri si introducerea unui traseu parcurs de celebritati, informeaza The Telegraph.

BBC a dat un anunt de angajare pentru un nou producator, care, potrivit descrierii, trebuie sa fie capabil sa isi ”stapaneasca emotiile in conditii de stres sau atunci cand este provocat” si sa ”ofere proactiv feedback constructiv” membrilor echipei.

O alta schimbare va fi renuntarea la editiile speciale de Craciun, in care fostii prezentatori ai emisiunii, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May faceau calatorii lungi in alte tari.

In schimb, exista planuri ca emisiunea sa revina in grila BBC Two in primavara, cand audientele obisnuiesc sa fie mai mari decat in timpul verii.

Chris Evans a fost obligat sa lanseze emisiunea la sfarsitul lunii mai, dupa ce productia nu a reusit sa se incadreze in program, si, prin urmare, a ajuns sa se suprapuna cu meciurile din cadrul Euro-2016, care au atras segmentul de public format din tineri.

O alta schimbare planuita va viza echipa de productie, in care responsabilitatile pe care le avea Evans ca ”lider creativ” ii vor reveni lui Alex Renton, editorul seriei, care lucreaza la emisiunea ”Top Gear” de peste 10 ani.

Pe de alta parte, BBC va pastra echipa de prezentatori aleasa de Chris Evans si este pe cale sa incheie un contract cu Matt LeBlanc in rolul de lider prezentator si imagine a emisiunii ”Top Gear”.

Prezentatorii ultimei editii ”Top Gear” ar fi fost nemultumiti de scenariile show-ului, dupa ce a fost angajat un singur scenarist, ceea ce l-a determinat pe Chris Evans sa il invite pe prietenul si colaboratorul sau pentru o lunga perioada, Danny Baker, sa se alature echipei.

”Jeremy Clarkson obisnuia sa perfectioneze continuu scenariul. Era obsedat de el. Au suprafinantat partea de tehnologie si au subfinantat partile care adauga finete”, a spus o sursa din echipa ”Top Gear”.

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...

Chris Evans a demisionat, recent, de la emisiunea ”Top Gear”, produsa de BBC, pentru care a prezentat sase episoade, dupa concedierea lui Jeremy Clarkson.

De la debutul noului sezon ”Top Gear”, in luna mai, Chris Evans s-a confruntat cu numeroase critici din partea fanilor show-ului. Potrivit The Mirror, o parte dintre critici s-au referit la stilul sau ”tipator” de a prezenta.

Ultimul episod al primei editii ”Top Gear” prezentata de Chris Evans a inregistrat, duminica, o audienta mai mica decat orice episod al show-ului din perioada in care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, respectiv 1,9 milioane de telespectatori. Niciun episod din ”era Clarkson”, care a inceput in anul 2002, nu a fost urmarit de mai putin de doua milioane de telespectatori, potrivit The Guardian, citati de NEWS.ro.

Citeste si:
VIDEO Un prezentator Top Gear a distrus un Lamborghini de 280.000...
VIDEO Un prezentator Top Gear...

Pe parcursul celor sase episoade, emisiunea ”Top Gear” a inregistrat o medie de 2,7 de milioane de telespectatori.

Dupa ce Chris Evans a preluat rolul de prezentator de la Jeremy Clarkson, show-ul ”Top Gear” s-a confruntat cu numeroase probleme - mai multi producatori au demisionat, cativa membri ai echipei de filmare s-au retras din emisiune, iar o parte dintre invitati au renuntat la participarea in acest show TV.

Cea mai recenta editie a show-ului ”Top Gear” i-a avut in calitate de coprezentatori pe Chris Evans - o vedeta a radiodifuziunii britanice - si Matt LeBlanc - unul dintre actorii din distributia serialului ”Friends”. Cei doi l-au inlocuit pe Jeremy Clarkson, care a fost concediat de BBC anul trecut, dupa ce a agresat fizic si verbal un producator al emisiunii.

Citeste si:
Supererou la doar 6 ani! Și-a salvat sora mai mică de un câine agresiv
Supererou la doar 6 ani! Și-a...

Alaturi de Chris Evans si Matt LeBlanc, sezonul ”Top Gear” i-a avut in randul coprezentatorilor, printre altii, pe pilotul german de curse Sabine Schmitz, Eddie Jordan - un celebru pilot de Formula 1 - si jurnalistul specializat in automobilism Rory Reid.

Jeremy Clarkson si cei doi colegi coprezentatori de la ”Top Gear” lucreaza in prezent la un nou show dedicat sportului automobilistic, ce este produs de platforma online Amazon. Noua emisiune se va intitula ”The Grand Tour” si va avea premiera in toamna acestui an.

Emisiunea ”Top Gear” a generat numeroase controverse de-a lungul anilor, fiind considerata ofensatoare, prin glumele prezentatorilor sai, fata de argentinieni, mexicani si soferii de tir din anumite tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.