Cantaretul Rod Stewart, astronautul Tim Peake si actrita Penelope Wilton au fost innobilati de regina Elizabeth II a Marii Britanii, cu ocazia manifestarilor prilejuite de cea de-a 90-a aniversare a suveranei, informeaza billboard.com.

Rod Stewart, in varsta de 71 de ani, cunoscut pentru piese ca ”Sailing”, ''Da Ya Think I'm Sexy" si "Some Guys have All the Luck”, a fost distins cu titlul de cavaler pentru contributia adusa muzicii si implicarea sa in actiuni caritabile.

Tim Peake a primit ordinul St. Michael si St. George, prin care i se recunosc meritele pentru serviciile adus pe plan international, fiind prima persoana care primeste acest titlu ca reprezentant al Marii Britanii in spatiu. Astronautul a dedicat distinctia primita ”tehnicienilor, oamenilor de stiinta, educatorilor, antrenorilor si instructorilor de zbor, toti celor care au avut drept tel una dintre cele mai mari provocari tehnice si stiintifice ale erei noastre - explorarea sistemului solar in beneficiul oamenilor”.

Actrita Penelope Wilton, cunoscuta pentru rolul din serialul ”Downton Abbey”, a fost numita Dame.

Printre cei care au fost onorati de regina Marii Britanii, vineri, s-a numarat si interpreta Vera Lynn, in varsta de 99 de ani, pentru sprijinul adus poporului britanic, prin muzica sa, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ea a fost numita Companion of Honor, titlu care este rezervat unui numar de 65 de persoane, scrie News.ro.

Titlurile de onoare ale casei regale a Marii Britanii sunt acordate de monarh in ziua noului an si cu ocazia aniversarii, sarbatorita in luna iunie. Cei care le primesc sunt selectati de comitete formate din reprezentanti ai societatii civile, in urma nominalizarilor facute de guvern si public.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a implinit varsta de 90 de ani pe 21 aprilie.

Aniversarea suveranei este marcata, in mod traditional, printr-o parada - Trooping the Colour - a Regimentului Regal de Calarie, organizata in fiecare an intr-o zi de sambata, in luna iunie. Anul acesta, evenimentul a avut loc pe 11 iunie.

Citeste si:
Ce mănâncă și bea Regina Marii Britanii în fiecare zi
Ce mănâncă și bea Regina...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.