LifeStar 3 Mai 2016 18:24
Ingrid Deltenre, Director General EBU, a trimis pe 2 mai raspunsul oficial al institutiei pe care o reprezinta in cazul participarii Romaniei la editia din acest an a Eurovision.

In raspunsul oficial EBU, Ingrid Deltenre mentioneaza, printre altele: “Repetitiile pentru show au inceput deja, iar planul de productie a fost finalizat fara participarea Romaniei, fapt care nu mai poate fi schimbat in acest moment. Nu exista nicio solutie pentru participarea Romaniei in acest an. Ne pare rau pentru faptul ca lui Ovidiu Anton nu ii mai este permis sa cante la Stockholm, cu atat mai mult cu cat cunoastem intelesul si sensul din spatele piesei sale”. “Raspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afiseaza deschidere, incercarea de a arata empatie sau de a intelege un artist si o intreaga tara. Continuam sa primim argumente pentru care Romania nu poate participa, atunci cand noi incercam sa gasim o solutie pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care il cerem, si anume dorinta de a gasi o solutie impreuna, pentru Ovidiu sa isi reprezinte tara si pentru ca evenimentul sa fie transmis in Romania, indiferent de televiziunea care il va difuza.”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV, prin intermediul unui comunicat de presa.

In aceasta saptamana, Stirile PRO TV, prin intermediul Alexandrei Tanasescu, au ajuns la Geneva, in incercarea de a realiza un interviu obiectiv cu un reprezentant EBU si de a gasi punctul de vedere al EBU pentru intrebarile care nu au inca un raspuns: De ce a permis EBU Romaniei sa participe la Eurovision, in toti acesti ani, in ciuda datoriei care era oficiala?, De ce a permis EBU ca zeci de mii de romani sa isi voteze un favorit, prin SMS-uri platite, pentru ca apoi sa il excluda pe acesta cu doar 3 saptamani inainte de concurs?. Si, cel mai important, De ce refuza EBU dreptul unui cetatean european de a lua parte la o competitie europeana, care presupune egalitate de sanse?. Alexandra este inca in Geneva si asteapta ocazia unui interviu cu un reprezentant EBU, propunere care a fost refuzata pana in momentul de fata.

“Sper din tot sufletul ca Moment of Silence, piesa pe care romanii au votat-o si pe care au ales-o sa ii reprezinte la Eurovision 2016, sa aiba sansa de a fi auzita pe scena din Stockholm. Nu este drept nici pentru mine si nici pentru fiecare roman din tara sau strainatate sa nu ne fie acordat macar dreptul la o discutie, in vederea gasirii unei solutii. Sunt pregatit sa discut despre optiunile noastre, sa zbor la Stockholm, sa cant Moment of Silence pe scena Eurovision, sa-mi reprezint tara si sa fac romanii mandri!”, a spus Ovidiu Anton.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.