Sezonul 6 a Game of Thrones a debutat pe 24 aprilie in Statelu Unite ale Americii, iar romanii au putut urmari deja primul episod. Pentru cei care nu au avut timp sa vada cum incepe noul sezon, mai jos va povestim cam ce s-a intamplat. Textul contine spoilere!

In rubrica sa SPOTLIGHT, pentru MEDIAFAX CULTURA decreteaza: "In noua serie din Game of Thrones, Jon Snow pare, ca s-o spunem pe limba serialului, destul de mort."

In noua serie din Game of Thrones, Jon Snow pare, ca s-o spunem pe limba serialului, destul de mort. Dupa ce rezolva din start aceasta problema, episodul face ce face orice cap de serie, adica pune in miscare un numar de fire narative. Fara spoilere, atata cat putem spune, intamplarile care urmeaza o sa aiba consecinte grele in episoadele urmatoare.

Sansa Stark si Theon Greyjoy au sarit in cap de pe un zid la sfarsitul sezonului al cincilea, dar au aterizat pe moale, fiindca ii gasim tropaind prin padure. Pe urmele lor tropaie si ei, dar din picioarele cailor si ale cainilor, oamenii lui Roose si Ramsay Bolton, care sunt pe punctul de a-i lua prizonieri atunci cand Brienne din Tarth apare de nicaieri cu scutierul ei Podrick si ii face taitei pe nemernici. Scapata de sadismele lui Ramsay, Sansa are potential de Regina a Nordului, deci de a mobiliza o bucata mare de Westeros impotriva balamucilor din Sud, cu consecinte greu de anticipat, dar cu siguranta babane.

Cersei si Jaime Lannister bombane la capataiul raposatei Myrcella, fiica lor, adusa de Jaime pe catafalc din Dorne. Sunt pusi pe fapte mari, adica sa ia amandoi inapoi „tot ce-i al lor si mai mult de-atat”. Adica pe niste porcarii de-o sa stea mata-n coada si fanul lipit de ecran, mai ales ca puternicul si echilibratul lor tata, Tywin, a fost omorat de Tyrion cu o arbaleta pe throne-ul pe care isi rezolva necesitati fiziologice.

Apropo de Tyrion, acesta bate campii fataindu-se cu Varys prin Meereen, orasul liber din Esteros, pustiu. S-a trezit iar in fruntea bucatelor, mai precis a orasului, si se gandeste cum sa-l restarteze, dupa ce Daenerys a facut prapad cu reformele ei democratice si a taiat-o calare pe singurul dragon cu RAR-ul facut si numar de inmatriculare. Tyrion o sa aiba multe pe cap, fiindca flota cu care Daenerys voia sa cucereasca Westerosul tocmai ia foc.

Citeste si:
Serialul Game of Thrones va continua pe HBO
Serialul Game of Thrones, din...

Dragonul e lipsa, dar Daenerys a aterizat fortat in mijlocul unei gasti de Dothraki. Un Khal cu fata de sahist se gandeste s-o violeze in diferite moduri desi e murdara ca o constiinta de politician roman, pana cand Danny ii zice ca e vaduva celuilalt Khal, Drogo. Khalul cel nou si viu (pe nume Jhaqo) se reculege instant si-o expediaza in capitala Dothrakilor, ca sa traiasca cu alte vaduve de Khal, fiindca in traditia calaretilor bronzati, de femeile raposatilor regi nu se atinge nimeni. Suna ca dracu’, dar cariera de onegista plictisita si plicticoasa care o astepta in fruntea Meereen-ului era oricum mai naspa. Cel putin pentru noi.

Dar, in fine, episodul se cheama „Femeia rosie” fiindca poanta lui e aparitia lui Melisande in pielea goala. Daca o sa spuneti ca asta nu-i o noutate, o sa zicem ca ba da, fiindca se dovedeste ca de fapt Melisande e o baba de 92 de ani care se tine bine gratie unui accesoriu vestimentar fermecat. Atunci cand il scoate, nudul ajunge la varsta cu pricina si ramane pe ecran destul cat sa le stea in gat obsedatilor care se uita la Game of Thrones numai pentru dezbracaciunile lui Shae, Cersei sau a gastii de asistente TV din bordelurile lui Little Finger. Dar pe noi ne doare-n cot, fiindca ne hranim bineinteles numai cu geopolitica din serial.

Citeste si:
Oana Roman, adevărul despre episodul cu pizza care a devenit viral...
Oana Roman, adevărul despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.