Michael Douglas ii incurajeaza pe aspirantii la presedintia Americii sa se opreasca din "ciondaneala" si sa se ocupe de problema armelor nucleare, dupa ce actorul a abordat problema intr-un nou film la care lucreaza, scrie contactmusic.com.

Actorul american in varsta de 71 de ani lucreaza la un documentar despre o familie din California, care traieste in apropierea unei fabrici Boeing, unde are loc un accident nuclear in anii 1950.

"Practic, a otravit tot cartierul. Toata familia are cancer tiroidian", a declarat actorul pentru The Hollywood Reporter.

Promovand filmul intitulat "The Bomb/ Bomba" in cadrul Festivalului de Film Tribeca, actorul a mai spus: "Lumea se apropie de un nou Razboi Rece in avansarea armelor nucleare. Este vorba despre trilioane de dolari cheltuite, rusii si-au lansat noile rachete. Este foarte greu de crezut".

"Poate, doar poate, putem avea o noua generatie care poate examina una dintre cele mai grave probleme de pe planeta la momentul actual. Anul acesta vor avea loc alegeri. Odata ce trecem de alegerile primare si odata ce mai multa atentie este atrasa asupra modului in care aceasta cursa pentru arme continua, ar trebuie sa existe o discutie ampla pe acest subiect, in toamna", a continuat actorul.

"Se pare ca vor fi Donald Trump si Hillary Clinton, cu pareri distincte asupra acestui aspect primordial".

Douglas spera ca oamenii care detin putere sa nu astepte pana e prea tarziu sa trateze aceasta problema: "Lucrul terifiant la problema nucleara este...ca trebuie sa astepti pana apare cu adevarat o bomba, care va face ca vietile pierdute in urma atacului terorist de pe 11 septembrie si atentatelor din Paris sau Bruxelles sa para o nimica toata in comparatie cu decesele provocate de aceasta".

"Putem elimina armele nucleare. Este foarte usor. Noi, ca oameni, putem face ceva in legatura cu asta. Chiar putem, sta in puterea noastra", a conchis actorul american.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas, in varsta de 71 de ani, a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988), scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Volodimir Zelenski: Doar Rusia poate folosi arme nucleare în Europa
Volodimir Zelenski: Doar...

Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum "Idila pentru o piatra pretioasa" si "Wonder Boys", insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Strazile din San Francisco", difuzat de televiziunea ABC intre anii 1972 si 1976.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.