Unul dintre fondatorii grupului rock Guns N' Roses, Axl Rose, li se va alatura membrilor trupei rock AC/DC in calitate de solist, inlocuindu-l pe Brian Johnson, care a fost nevoit sa se retraga din cauza starii precare de sanatate.

Luna trecuta, (martie - n.r.) membrii trupei AC/DC anuntau ca este necesara reprogramarea anumitor date din turneul din SUA, dupa ce solistul, Brian Johnson, a fost sfatuit de medici "sa inceteze orice activitate muzicala, pentru ca risca sa isi piarda complet auzul".

Rockerii australieni au anuntat ca cele 10 concerte anulate din SUA vor fi reprogramate si sustinute de noul solist, Axl Rose, vocalistul formatiei americane de hard rock Guns N' Roses.

"Membrii AC/DC doresc sa ii multumeasca lui Brian Johnson pentru contributiile sale si pentru devotamentul sau fata de trupa de-a lungul anilor. Oricat de mult ne-am dori ca acest turneu sa se termine in componenta in care a inceput, il sprijinim pe Brian si ii sustinem decizia de a-si salva auzul", au transmis membrii AC/DC.

"Suntem determinati sa indepllinim angajamentele pe care ni le-am luat fata de oamenii care ne-au sustinut de-a lungul vremii, prin acest turneu, si suntem norocosi ca Axl Rose s-a oferit sa ne ajute sa il ducem pana la capat", au adaugat rockerii australieni.

Potrivit Billboard.com, Axl este un mare fan al trupei si a avut o intalnire cu membrii ei acum mai bine de o luna in Miami, Florida, si Atlanta, Georgia, pentru a discuta posibilitatea de a se alatura formatiei.

Rockerul de la Guns N' Roses isi va face debutul in calitate de solist AC/DC luna viitoare, pe 7 mai, in Lisabona, Portugalia, si se va afla in turneu cu trupa pana pe 12 iunie, cand etapa europeana a turneului mondial "Rock or Bust" ajunge la final.

Apoi, Axl se va intoarce in trupa sa Guns N' Roses pentru a duce la bun sfarsit turneul american "Not In This Lifetime/ Nu in aceasta viata", care se va desfasura pana pe 22 august.

Formatia californiana Guns N' Roses a fost fondata in 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat pana in prezent albumele "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion I" (1991), "Use Your Illusion II" (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993) si "Chinese Democracy" (2008).

Citeste si:
Bogdan de la Ploiești, gest de milioane pentru niște copii...
Bogdan de la Ploiești, gest...

Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al trupei este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

Dupa destramare, Axl Rose a obtinut in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", si a continuat sa sustina turnee cu grupul sub acelasi nume. Dintre vechii membri ai formatiei, doar Dizzy Reed a colaborat in continuare cu Axl Rose.

Guns N' Roses a concertat in Romania, in septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitala, dar si in cadrul festivalului Rock the City, in iulie 2012, tot la Romexpo.

Pe de alta parte, trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney in 1973 si este formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

Trupa AC/DC a sustinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiana a adus in Capitala show-ul "Black Ice", care promoveaza cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat in octombrie 2008. Turneul, primul dupa "Stiff Upper Lip", sustinut de AC/DC in 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out in intreaga lume.

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Formatia a fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame in 2003, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Solistul de la Carla's Dreams se retrage din formație! Artistul...
Solistul de la Carla's...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.