Actorul Leonardo DiCaprio ar putea fi deportat din Indonezia din cauza unor comentariilor sale referitoare la padurile tropicale, acesta infuriind oficialii statului dupa ce a criticat industria producatoare de ulei de palmier care pune in pericol habitatul elefantilor de Sumatra, specie periclitata.

Potrivit unor surse, actorul ar fi infuriat oficialii statului, fiind amenintat cu deportarea de guvernul Indonezian dupa ce a criticat industria producatoare de ulei de palmier intr-o postare a sa de pe Instagram, informeaza contactmusic.com.

Castigatorul premiului Oscar a vizitat Indonezia saptamana trecuta in scop caritabil prin Fundatia Leonardo DiCaprio care lucreaza pentru a contribui la protectia padurilor tropicale din ecosistemul Leuser, scrie MEDIAFAX.

Pe Instagram, DiCaprio a postat o fotografie cu el pozand langa elefantii pe cale de disparitie din Sumatra si a scris: “#Padurea tropicala din zona depresionara a ecosistemului Leuser este considerat cel mai bun habitat existent pentru #elefantul de Sumatra aflat pe cale de de disparitie. In aceste paduri, vechile cai de migratie ale elefantilor sunt folosite inca de unele dintre ultimele turme de elefanti salbatici de Sumatra. Dar expansiunea a plantatiilor de palmieri utilizati pentru ulei fragmenteaza #padurea si duce la disparitia unor coridoare migratoare esentiale pentru elefanti, fiind mult mai dificil ca familiile de elefanti sa gaseasca surse adecvate de mancare si de apa.”

Postarile lui DiCaprio au infuriat oficialii indonezieni si ar putea avea ca efect deportarea actorului. “Daca sunt declaratii care discrediteaza guvernul si interesele Indoneziei, ar putea fi deportat.”, a declarant directorul pentru imigrare, generalul Ronny Sompie pentru Republika. “Daca se afla in Indonezia pentru alte scopuri, angajandu-se in activitati care intrerup ordinea publica si dauneaza interesele Indoneziei, autoritatile pentru imigratie sunt gata sa il deporteze. ”

Potrivit unor surse, DiCaprio ar fi parasit deja tara, dar nu a oferit niciun raspuns referitor la comentariile facute de generalul Ronny Sompie.

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gala de decernare a acestor distinctii.

Citeste si:
Vacanța din Indonezia, un coșmar pentru Mira. Artista nu le dorește...
Vacanța din Indonezia, un...

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar intr-o categorie de interpretare, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood.

Citeste si:
Leonardo Dicaprio, alături de refugiații din Ucraina: „Au pierdut...
Leonardo Dicaprio, alături de...

Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar intr-o categorie de interpretare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.