Leonardo DiCaprio crede ca urmatorul lider al Americii trebuie sa isi "asculte ratiunea" si sa nu ia in deradere schimbarile climatice, lansand, recent, un atac la adresa lui Donald Trump si a altor candidati republicani care au negat aceasta amenintare care pericliteaza omenirea.

Actorul american Leonardo DiCaprio, care a castigat premiul Oscar, fiind si un cunoscut activist care militeaza pentru combaterea schimbarilor climatice, a lansat un atac voalat la adresa lui Donald Trump si a altor candidati republicani care neaga schimbarile climatice, informeaza contactmusic.com. In cursul unei conferinte de presa din Tokyo, Japonia, organizata cu prilejul premierei filmului "The Revenant", vedeta a declarat ca urmatorul lider al celei mai importante puteri din lume nu trebuie sa fie cineva care refuza sa-si asculte ratiunea.

Potrivit The Guardian, DiCaprio a declarat: ”Nu ar trebui sa permitem unui candidat care nu crede in stiinta moderna sa ajunga la conducerea tarii noastre. Schimbarile climatice reprezinta una dintre cele mai ingrijoratoare probleme ale umanitatii, iar SUA trebuie sa isi indeplineasca rolul sau.”

Candidatul republican favorit in cursa pentru prezidentiale, Donald Trump, a declarat ca nu este un ”mare adept al schimbarilor climatice generate de om”, iar Ted Cruz, principalul candidat rival al lui Trump, s-a referit la acest subiect numindu-l ”o teorie pseudo-stiintifica”, scrie MEDIAFAX.

In discursul sau prilejuit cu ocazia castigarii premiului Oscar pentru cel mai bun actor, DiCaprio a atentionat asupra implicarii in problemele de mediu, explicand faptul ca ”schimbarile climatice reprezinta un fenomen real care are loc in acest moment.” El s-a adresat auditoriului si mass-mediei globale - care a asteptat cu incordare primul Oscar obtinut de actor de-a lungul celor patru nominalizari anterioare - exprimand ca aceasta este ”cea mai urgenta amenintare care pericliteaza omenirea.”

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Actorul a declarat ca: ”Pentru copiii copiilor nostri si pentru acei oameni ale caror voci au fost sufocate de politica lacomiei...Sa nu credem ca aceasta planeta ni se cuvine.”

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gala de decernare a acestor distinctii. El este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar intr-o categorie de interpretare, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood.

Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar intr-o categorie de interpretare.

Citeste si:
Descoperă lumea: 16 motive pentru care India pare a fi o altă planetă
Descoperă lumea: 16 motive...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.