Gala premiilor muzicale Brit Awards 2016, unde sunt decernate principalele distinctii ale industriei muzicale britanice, va avea loc miercuri seara la Londra, Adele fiind principalul muzician favorit pentru marile premii, evenimentul incluzand si un moment omagial pentru David Bowie.

Cantareata pop Adele ar putea castiga premiul pentru albumul anului la Brit Awards. Aceasta a intrat si in cursa pentru cea mai buna cantareta din Marea Britanie, pariorii mizand ca va castiga ambele distinctii. Adele va canta la acest spectacol, la fel ca Rihanna, Justin Bieber, The Weeknd si Little Mix.

Intre timp, gazele showului, prezentatorii Ant (Anthony McPartlin) si Dec (Declan Donnelly) au glumit spunand ca "pelerinele sunt interzise", facand referire la cazatura periculoasa suferita anul trecut de Madonna, care a performat in cadrul galei. "Sunt un pericol pentru sanatate si siguranta", a declarat Donnely pentru postul de televiziune ITV, amintind de episodul din 2015 care a facut inconjurul lumii, informeaza MEDIAFAX.

Cel mai probabil, Adele, al carei album "25" s-a vandut in 2,73 milioane de copii in Marea Britanie, va domina gala Brit Awards, cu nominalizari la sectiunile de cel mai bun single si cel mai bun videoclip - ambele distinctii fiind decise in urma votului public.

Si trupa Coldplay ar putea face istorie daca va castiga oricare dintre cele doua categorii - cel mai bun album sau cea mai buna formatie. Un singur premiu le-ar aduce un total de noua distinctii Brit obtinute de-a lungul carierei (Robbie Williams este campionul editiilor Brit Awards, cu un numar de 17 trofee obtinute).

Artistii cu cele mai multe nominalizari la Gala British Awards 2016:

4 - Adele
4 - James Bay
4 - Years & Years
3 - Calvin Harris
3 - Jess Glynne

Ceremonia va cuprinde si un omagiu adus artistului si cantaretului David Bowie, care a murit luna trecuta. Detalii referitoare la momentul omagial nu au fost facute publice, dar presedintele Brit Awards, Max Lousada, a declarat ca va fi "respectuos si sobru".

Organizatorii galei au declarat ca s-au consultat cu familia lui Bowie cu privire la tonul si continutul acestui moment comemorativ pentru regretatul artist. Spre deosebire de omagiul zgomotos si excentric adus de Lady Gaga la gala premiilor Grammy de saptamana trecuta, comisia Brit Awards a declarat pentru Music Week ca "este prea curand pentru a avea o comemorare extinsa a vietii sale".

Citeste si:
Familia Addams vizitează Craiova. Spectacolul Outfitul Șearpelui se...
Familia Addams vizitează...

"Vrem sa punctam momentul intr-un mod respectuos mai degraba decat sa lansam artificii sau asa ceva. Speram ca oamenii vor avea un moment de reflectie si ca vor putea sa asculte si sa-si interiorizeze o parte din corpusul incredibil al muncii sale", au precizat membrii comisiei.

Gala Brit Awards 2016 va avea loc miercuri seara, la Arena O2 din Londra, si va fi transmisa in direct de postul ITV de la ora 20.00 GMT (22.00 ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.