Axl Rose si Slash, membri fondatori ai trupei Guns N' Roses, vor canta impreuna la Coachella Music & Arts Festival, din statul american California, care va avea loc intre 15 - 17 aprilie si 22 - 24 aprilie, potrivit mai multor surse, citate de billboard.com.

Zvonurile despre aceasta reunire a trupei californiene circula de multi ani in presa internationala si se pare ca in cele din urma ele se vor confirma.

Trupa reunita ar fi, totodata, in negocieri cu mai multi promoteri pentru a canta in 25 de stadioane de fotbal, in America de Nord, in vara lui 2016, iar prima reprezentatie ar urma sa fie in Las Vegas Arena, care ar urma sa fie inaugurata pe 6 aprilie.

Totodata, se mai spune ca trupa ar cere 3 milioane de dolari pentru un show, iar pretul unui bilet ar putea ajunge la 250 - 275 de dolari.

Reprezentantii trupei si ai festivalului Coachella nu au putut fi contactati, pana in acest moment, pentru a confirma reunirea formatiei. Nici directorii care se vor ocupa de Las Vegas Arena nu au raspuns cererii de a face declaratii pe aceasta tema.

Ultimul show in care Axl Rose si Slash au cantat impreuna a avut loc pe 17 iulie 1993, la River Plate Stadium, in Buenos Aires. La cel mai recent turneu al trupei Guns N' Roses a participat doar Axl Rose - din grupul original.

Inca de cand Slash a parasit Guns N' Roses, in octombrie 1996, fanii trupei au sperat ca renumitul chitarist si alti membri din componenta originala a trupei se vor reuni.

Recent, site-ul formatiei Guns N' Roses a fost sters in totalitate, iar acum afiseaza pe pagina de start doar logoul original al trupei, aluzie la faptul ca un anunt privind reunirea grupului in formula de succes este iminenta.

Reprezentanti ai companiei Epiphone, parte a Gibson Guitar Corporation, au declarat ca "informatorii" acesteia tin inca in secret detaliile privitoare la reunirea formatiei Guns N' Roses in formula: Axl Rose (voce), Slash (chitara), Duff McKagan (bas), Izzy Stradlin (chitara) si Steve Adler (tobe).

"Am auzit tot felul de zvonuri, de cateva luni, despre asta. Ceva se intampla, insa nu putem spune exact ce. Desi multe reviste confirma un turneu de reunire pentru 2017 sau cel putin un show aniversar, nimeni din trupa originala nu a confirmat oficial. Intre timp, Slash & The Conspirators vor concerta de Anul Nou in Las Vegas", au spus reprezentantii companiei, citati de alternativenation.net.

Citeste si:
Slash si Lars Ulrich, printre vedetele care au participat la...
Slash si Lars Ulrich, printre...

Basistul Todd Kerns, parte a proiectului Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a declarat recent ca muzicienii vor lua o pauza in ceea ce priveste inregistrarile si turneul, pentru ca Myles Kennedy pregateste un material de studio alaturi de trupa sa, Alter Bridge. Astfel, desi au compus deja 10 - 12 piese, Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators vor lansa urmatorul album imediat dupa cel al trupei din Florida.

Kerns a adaugat ca, daca ar fi dupa Slash, trupa ar repeta ciclul inregistrari - turneu la nesfarsit. "Singurele lucruri care il tin din a face asta sunt programul si alti oameni", a mai spus basistul.

Despartirea oficiala a chitaristului Slash de Guns N' Roses s-a produs in 1996 si, de atunci, rockerul american a lansat doua formatii de succes - Slash's Snakepit (1994 - 2002) si Velvet Revolver (2002 - 2008) -, a cantat alaturi de nume precum Zakk Wylde, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Michael Jackson si Fergie, iar proiectul cu Myles Kenedy, solistul formatiei Alter Bridge, a inceput in 2010. n aceasta formula, au fost lansate doua albume: "Apocalyptic Love" (2012) si "World on Fire" (2014).

Citeste si:
[VIDEO] AC/DC cu AXL Rose sunt inca AC/DC
VIDEO  AC/DC cu AXL Rose...

Formatia californiana Guns N' Roses a fost fondata in 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat pana in prezent albumele "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion I" (1991), "Use Your Illusion II" (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993) si "Chinese Democracy" (2008).

Guns N' Roses a vandut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat in topul Billboard, in multe topuri europene, dar si in cele din Asia si America de Sud. Cel mai bine vandut disc al trupei este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

Dupa destramare, Axl Rose a obtinut in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", si a continuat sa sustina turnee cu grupul sub acelasi nume. Dintre vechii membri ai formatiei, doar Dizzy Reed a colaborat in continuare cu Axl Rose.

Citeste si:
Mutare surpriza in lumea rockului
Mutare surpriza in lumea...

Pana de curand, trupa Guns N' Roses era formata din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitara bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitara), Frank Ferrer (baterie, percutie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitara) si DJ Ashba (chitara). Thal si Ashba au parasit formatia in 2014, respectiv 2015.

Guns N' Roses a concertat in Romania, in septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitala, dar si in cadrul festivalului Rock the City, in iulie 2012, tot la Romexpo, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.