Actorul britanic Orlando Bloom a fost deportat din India, la scurt timp dupa ce a sosit pe Aeroportul International Indira Gandhi din New Delhi, sambata, pentru ca nu poseda o viza de calatorie valida, informeaza dailymail.co.uk.

Starul britanic, in varsta de 38 de ani, a ajuns in India, sambata, la ora locala 01.30, la bordul unui avion al companiei British Airways care decolase din Marea Britanie, insa actorul a fost retinut imediat dupa aterizare si a fost plasat, la ora 04.00, la bordul altei aeronave, operata de aceeasi companie, cu destinatia Londra.

Potrivit unor surse aerportuare, reprezentantii Biroului pentru Imigratie (BOI) ar fi putut sa ii permita starului sa ramana pe teritoriul Indiei o perioada mai indelungata, in virtutea unui permis special, in ciuda faptului ca starul britanic nu avea o viza valida.

Orlando Bloom, care fusese invitat in mod oficial in India pentru a promova turismul, in calitate de invitat al acestui stat, solicitase o viza turistica electronica in urma cu cateva saptamani, insa a aflat ca aceasta i-a fost refuzata doar dupa ce a aterizat la New Delhi.

Pentru a-l readuce pe actor in India, duminica, ministrul de Externe indian, Sushma Swaraj, a fost nevoit sa intervina foarte repede si sa obtina o viza valida pentru Orlando Bloom, pentru ca acesta sa revina la New Delhi cat mai repede.

Potrivit unei surse, actorul a fost foarte suparat din cauza acestei situatii neplacute si a deportarii sale, mai ales ca nici el, nici echipa sa de consultanti nu erau la curent cu faptul ca exista o problema cu solicitarea pe care o facuse in vederea obtinerii vizei respective.

In plus, Orlando Bloom a avut de suferit din cauza unei infectii stomacale, care l-a impiedicat sa urce la bordul primului avion pentru a se intoarce in Marea Britanie, fiind nevoit sa astepte cateva ore inainte de a lua urmatorul avion spre Londra. "Orlando a fost invitat pentru un program guvernamental. Comportamentul arogant al angajatilor de la Biroul pentru Imigratie a patat imaginea Indiei in lumea intreaga, deoarece l-au deportat in mod intentionat, chiar daca aveau la dispozitie alte optiuni care i-ar fi permis sa ramana aici", a declarat un oficial al Aeroportului Indira Gandhi din New Delhi pentru publicatia indiana Mail Today.

"O viza a fost emisa pe numele lui dupa interventia ministrului Sushma Swaraj, iar Orlando Bloom a revenit la New Delhi, duminica", a adaugat aceeasi sursa.

Citeste si:
Actorul Orlando Bloom a mers în Moldova pentru a sprijini copiii...
Actorul Orlando Bloom a mers...

Alti angajati ai aeroportului, care au fost prezenti in momentul deportarii actorului, spun ca angajatii BOI ar fi putut sa ii ofere starului britanic un permis de aterizare temporar.

Acel document permite pasagerilor sa ramana in tara respectiva pana la 72 de ore in virtutea unor circumstante speciale.

Orlando Bloom fusese invitat in India de ministrul general al regiunii Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, cu scopul de a contribui la promovarea turismului in acea regiune.

Starul britanic ar fi trebuit sa il insoteasca pe politicianul Amar Singh intr-o vizita la Taj Mahal. Potrivit cotidianului The India Times, politicianul a fost la randul sau extrem de dezamagit din cauza acestui incident, intrucat urma sa organizeze si un dineu oficial, la care actorul ar fi trebuit sa fie invitatul de onoare, scrie MEDIAFAX.

Orlando Bloom, care a putut fi vazut in filme precum "Elicopter la pamant!/ Black Hawk Down" (2001), "Troia/ Troy" (2004), "Regatul Cerului/ Kingdom of Heaven" (2005) si "Cei trei muschetari/ The Three Musketeers" (2011), este cunoscut mai ales pentru rolul elfului Legalas din trilogiile "Stapanul inelelor" si "Hobbitul". Starul britanic a jucat si in franciza foarte profitabila "Piratii din Caraibe", alaturi de Johnny Depp.

Citeste si:
Tragic accident feroviar în India. Peste 300 de decese
Tragic accident feroviar în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.