Un accident feroviar cumplit a avut loc vineri seara în India. Un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit cu un tren de marfă în districtul Balasore din Odisha. În urma impactului, cel puțin 300 de persoane au decedat, iar alte 850 au fost rănite și transportate la spital.

Tragedie în India. Sute de morți și răniți în urma unui accident feroviar

Un cumplit accident feroviar a avut loc în India, unde trenul de pasageri Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, a deraiat și a căzut pe linia de tren de lângă, ciocnindu-se cu un tren de marfă.

Sute de persoane au rămas prinse sub fiarele trenului. Echipajele de salvare au fost anunțate și au intervenit de urgență. De asemenea, și armata a intervenit pentru a ajuta la descarcerarea persoanelor rămase captive în urma accidentului.

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării.

Numărul deceselor este în creștere

Joshi a menționat că în urma impactului, sute de persoane au avut de suferit. În momentul de față, bilanțul persoanelor rănite se ridică la aproximativ 900 de persoane. Toate acestea au fost transportate la unități medicale pentru a primi mai multe îngrijiri medicale și pentru investigații.

„Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”.

„Cifra numărului de decese este în creștere, deoarece există mulți răniți grav, cu răni la cap. Un eveniment foarte trist și perspectivele nu sunt bune”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha.
Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Sudhanshu Sarangi, directorul general al Serviciului de pompieri al statului Odisha, a declarat că numărul deceselor este în creștere, iar autoritățile încă nu au reușit să ajungă la toate persoanele.

„Operațiunile de salvare continuă la fața locului și nu se vor încheia decât peste câteva ore", a adăugat el. Un înalt reprezentant al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că aproximativ 850 de persoane au fost spitalizate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2023 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.