Actorul indian Salman Khan, un star de prim rang la Bollywood, a fost achitat de Tribunalul Superior din Mumbai, joi, intr-un proces in care artistul a fost acuzat de ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului, informeaza variety.com.

In septembrie 2012, un vehicul detinut de Salman Khan, in care se afla celebrul actor, a parasit spatiul carosabil, a urcat pe trotuar si a ucis un pieton, ranind in acelasi timp alte patru persoane. Dupa un proces indelungat, care a inclus numeroase audieri, o instanta inferioara indiana l-a gasit vinovat pe Salman Khan si l-a condamnat la cinci ani de inchisoare, in mai 2015. Starul bollywoodian a facut recurs la acea decizie si a fost eliberat pe cautiune.

Pronuntand verdictul, joi, judecatorul de la Tribunalul Superior din Mumbai, a declarat: "Hotararea initiala este suprimata. Salman Khan a fost achitat de toate acuzatiile. Pe baza dovezilor prezentate de Procuratura, Salman Khan nu poate fi condamnat, indiferent daca omul de rand are o parere diferita despre acest fapt".

Tribunalul Superior a spus ca Procuratura nu a putut sa dovedeasca faptul ca Salman Khan conducea acel automobil si ca se afla in acel moment sub influenta alcoolului. Tribunalul a decis, totodata, ca declaratia martorului-cheie, fostul bodyguard al starului, Ravindra Patil, care se afla si el in vehicul, "nu era pe deplin de incredere". Ravindra Patil a murit in 2007.

Procuratura poate sa faca recurs si, daca acesta va fi acceptat, procesul se va muta la cea mai inalta instanta din India, Curtea Suprema, scrie MEDIAFAX.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood si a jucat in peste 80 de filme cu mare succes la public. El este insa si o vedeta controversata, fiind adesea descris ca "baiatul rau" al Bollywood-ului. Este de asteptat ca acest proces sa ii afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendenta in ultimii ani.

In 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca a vanat o caprioara dintr-o specie protejata, dar a fost eliberat pe cautiune, dupa ce a petrecut mai putin de o saptamana dupa gratii. In noiembrie 2013, Salman Khan a fost in Sibiu, unde a turnat mai multe scene pentru filmul "Jai Ho", regizat de fratele sau, Sohail Khan.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Starul indian a avut doua filme de succes in 2015. Pelicula sa "Bajrangi Bhaijaan", lansata in iulie, a obtinut incasari de 95 de milioane de dolari, iar filmul "Prem Ratan Dhan Payo", lansat in noiembrie, a generat incasari de 60 de milioane de dolari. Urmatorul lui film se intituleaza "Sultan" si va fi lansat in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.