"Philthy Animal" Phil Taylor, fostul tobosar al trupei Motörhead, a murit la varsta de 61 de ani, au anuntat, joi, fostii lui colegi de formatie, citati de bbc.com.

Chitaristul "Fast" Eddie Clarke a scris urmatorul mesaj pe pagina sa de Facebook: "Dragul meu prieten si frate a murit noaptea trecuta. Avea o personalitate deosebita".

Phil Taylor, originar din Chesterfield, a cantat in trupa britanica vreme de 14 ani, alaturi de Eddie Clarke si de solistul Ian "Lemmy" Kilmister. Phil Taylor a participat la inregistrarea tuturor pieselor de succes din repertoriul formatiei Motörhead, inclusiv "Ace of Spades" si "Overkill".

"Din fericire, am compus o muzica fantastica impreuna si am multe, foarte multe amintiri placute si dragi despre timpul petrecut impreuna", a adaugat Eddie Clarke.

Potrivit spuselor sale, Phil Taylor era bolnav de mai mult timp. "Insa acest lucru nu inseamna ca suporti mai usor durerea atunci cand momentul sau a sosit", a adaugat chitaristul britanic.

Tobosarul Phil Taylor a cantat cu trupa Motörhead din 1975 pana in 1984 si din 1987 pana in 1992 si spunea ca perioada in care lipsit din formatie a fost "o vacanta".

In 1975, basistul, solistul si compozitorul Ian "Lemmy" Kilmister a infiintat Motörhead, care urma sa devina una dintre formatiile care au definit muzica rock din Marea Britanie in anii '80.

Potrivit site-ului grupului, Taylor a parasit trupa in februarie 1984, dupa ce formatia a inregistrat o versiune a piesei "Ace of Spades" pentru serialul de televiziune "The Young Ones".

Insa a revenit in trupa dupa trei ani si a fost prezent la inregistrarile pentru toate albumele majore din repertoriul Motörhead, inclusiv pentru discurile "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" si versiunea live "No Sleep 'til Hammersmith".

Citeste si:
Doliu in industria auto: Sergio Marchionne a incetat din viata la...
Doliu in industria auto:...

A fost concediat in 1992, in timpul inregistrarilor pentru albumul "March or Die", deoarece nu a reusit sa invete partitura pentru tobe a piesei "I Ain't No Nice Guy".

Ultimul concert sustinut alaturi de Motörhead a fost cel de la Irvin Meadows din California, in martie 1992. A participat totusi la o scurta reuniune a membrilor trupei Motörhead, la Birmingham, in noiembrie 2014, insa a aparut doar pe scena, nu si in spatele tobelor, scrie MEDIAFAX.

In octombrie anul trecut, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piata in 2010, "The World Is Yours".

De la infiintarea ei, in 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupa britanica a reusit sa vanda peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.

Citeste si:
A murit Leluț Vasilescu, fost toboșar și membru fondator al trupei...
Leluţ Vasilescu a murit....

Dupa lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" si "No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit una dintre cele mai populare si apreciate trupe rock din Marea Britanie si nu numai.

Talentul i-a fost apreciat si recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: in 1980, trupa a castigat discul de argint pentru albumul "Bomber", in 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar, in 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game". Printre hiturile trupei se numara "Ace of Spades", "Killed By Death" si "Born To Raise Hell".

In 2012, Motörhead a sustinut un concert la Bucuresti, in cadrul OST Fest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.