Autoritatile din Argentina au redeschis investigatia in cazul lui Jeremy Clarkson, care a fost acuzat de comportament "provocator si insultator" in timpul unor filmari desfasurate anul trecut in aceasta tara, pe vremea cand Clarkson era star al show-ului de televiziune "Top Gear".

O instanta din Argentina a dispus ca ancheta judiciara in cazul lui Jeremy Clarkson, starul principal al emisiunii "Top Gear", sa fie redeschisa, potrivit theguardian.com. La inceputul lunii octombrie 2014, vedetele emisiunii "Top Gear" si membrii echipei de filmare si-au parasit masinile pe marginea unui drum din Argentina, dupa ce au fost atacati cu pietre de localnici furiosi din cauza numarului de inmatriculare al unuia dintre autoturismele acestora.

Atacul a dus la parasirea de catre echipa de filmare a emisiunii britanice "Top Gear" a teritoriului Argentinei si a avut loc dupa ce s-a aflat ca masina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un numar de inmatriculare care, aparent, era o referinta la razboiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie si Argentina.

Autoturismul condus de Clarkson - un Porsche cu numarul de inamtriculare H982 FKL, despre care se spune ca ar fi o referinta la razboiul din 1982 privind Insulele Falkland, si a carui placuta de inmatriculare a fost schimbata cu HI VAE - s-a numarat printre autovehiculele abandonate.

In prima parte a acestui an, judecatoarea Maria Cristina Barrionuevo a decis ca echipa "Top Gear" nu actionase "cu rea-credinta" atunci cand a schimbat placutele de inmatriculare. Insa o curte de apel din Argentina a redeschis investigatia in acest caz, spunand ca echipa "Top Gear" a schimbat placutele de inmatriculare, desi stia ca acest lucru este ilegal. In acest caz, instanta va analiza daca a fost incalcata o prevedere legala care incrimineaza falsificarea, modificarea sau suprimarea numarului unui obiect inregistrat in conformitate cu legislatia in vigoare. Daca va fi gasit vinovat in acest caz, Jeremy Clarkson risca pana la trei ani de inchisoare.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite si atitudinea acerba impotriva conceptului de "corectitudine politica". Scandalul din Argentina a venit dupa mai multe controverse legate de emisiunea "Top Gear" prezentata de Jeremy Clarkson, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

De altfel, British Broadcasting Corporation (BBC) a anuntat, pe 25 martie, ca a decis sa nu reinnoiasca contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", dupa ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producatorul Oisin Tymon.

In luna iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, fostii prezentatori ai emisiunii "Top Gear", au facut public faptul ca pregatesc un nou show automobilistic, care va fi difuzat, incepand din 2016, pe platforma online Amazon Prime. Pe de alta parte, BBC pregateste o versiune relansata a "Top Gear", care il va avea ca prezentator principal pe Chris Evans si care va fi difuzata tot din 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.