Aproximativ 1.500 de filme despre feminism si minoritati sexuale din lume, din peste 80 de tari, au fost inscrise in festival, iar evenimentul prilejuieste proiectii, discutii intre realizatori si public, dezbateri si alte evenimente speciale, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

"Am pornit de la «arta zonei interzise». Cinema-ul, filmele, prin povestile puternice, redate onest, cu viziune si creativitate, au puterea de a schimba perceptii, de a deschide zone despre care inca ne e rusine sa vorbim. Au puterea de a transforma tabu-uri in «firesc». Festivalul acesta trebuie sa existe intr-o societate in care arta e facultativa", a declarat Patrick Braila, regizor, directorul executiv
al Asociatiei TRANSform si selectionerul de scurtmetraje al festivalului FAQiff.

Feminist And Queer (FAQ) International Film Festival vine ca un raspuns la nevoile societatii romanesti de a pune in discutie aceste subiecte, dar si pentru a oferi o alternativa, o reprezentare cinematografica realista a femeilor si a persoanelor queer, care apartin unor minoritati sexuale. In plus, echipa FAQiff lanseaza o campanie-fulger de strangere de fonduri pentru organizarea primei editii a festivalului. FAQiff este organizat de regizori, realizatori de film, fotografi, designeri, creatori grafici, antreprenori independenti si de Asociatia TRANSform, in parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Romania, Asociatia ACCEPT, Ambasada Israelului la Bucuresti si Ambasada Finlandei la Bucuresti.

ActiveWatch, organizatie care militeaza pentru comunicare libera in interes public, sustine FAQiff. Mai multe detalii se gasesc pe pagina oficiala a festivalului, faqiff.ro.